bartek20091990 Opublikowano 17 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Renault Megane 1.9 dci expression 2002r. Witam, 1) Kontrolka service + poduszka - włącza się po starcie silnika i stale świeci 2) K. akumulatora + kontrolka oleju - świeci się przy zapłonie (przed odpaleniem silnika), a po włączeniu znika (jeszcze kilka dni temu tak się nie działo) Olej w porządku (prawie maksimum poziomu), akumulator został zmieniony 2 miesiące temu (od daty 17/09/16, na gwarancji). Proszę o doradztwo w tej sprawie, jak rozwiązać ten problem z kontrolkami. Proszę o wyrozumiałość, jeżeli popełniłem jakieś błędy przy powstawaniu tego tematu. Kolor czerwony zarezerwowany jest dla administracji forum. P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Ad 1) Problem z którąś poduszką Ad 2) Tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek20091990 Opublikowano 18 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Czy można rozwiązać problem z poduszką indywidualnie? Jak? (nie mam pojęcia gdzie znajdują się czujniki poduszek) Wiem, że pod fotelami z przodu są wtyczki od poduszek. Sprawdziłem, obydwie są złączone. Czy powodem poduszki może tkwić w przepalonym bezpieczniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Ad1) Nie ma czujników poduszek. Komputer albo je wykrywa albo nie(przerwa) Ad2) To że są połączone o niczym nie świadczy, wystarczy, że będą zaśniedziałe styki i już może się pojawić problem. Ad3) Raczej nie Podłącz auto pod CLIP-a, przynajmniej będzie wiadomo gdzie szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi