Piedroo Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Witam, przeglądałem forum i nie do końca jestem pewien czy w dobrym miejscu się znalazłem ale cóż... zaryzykować można. Mój problem polega na tym iż po przejechaniu jakiejś, niewielkiej odległości włącza mi się kontrolka od TC i nie można jej w żaden sposób wyłączyć. Da się coś w tym zrobić? Co to może być? Jaka przyczyna tego ciągłego świecenia? Byłbym wdzięczny za pomoc :) Edytowane 27 Września 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Pierwsze słyszę, by w tym aucie już była kontrola trakcji. Niektóre nawet ABS-u nie posiadały. Sprawdź jeszcze raz dokładnie co to za kontrolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedroo Opublikowano 27 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Chodzi mi o tą kontrolke co w załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) No i się wyjaśniło. Pokazany fragment licznika należy do meganki I ale już po, albo w trakcie liftingu czyli Ph II. Meganki I Ph I, jak otagowałeś temat, miały takie liczniki: jest tam co prawda podobna trójkątna kontrolka ale to od sondy lambda i taka grecka literka jest tam widoczna. Dopisz sobie rocznik auta w profilu, by uniknąć takich niedomówień. Edytowane 28 Września 2016 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedroo Opublikowano 28 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Ok, zeby było prościej, czytelniej itp to zrobie zdjęcie moich zegarów z tym błędem bo prawde powiedziawszy to wzialem z neta te zegary zeby to jakos zobrazowac, a moja Meganka jest z 2002 roku Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Tag przy temacie poprawiłem P_r_z_e_m_o Dodano: 28 wrz 2016 - 08:06 Tak dokładnie wygłądają moje zegary wraz ze świecącą kontrolką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Sprawa rocznika już wyjaśniona. Teraz czas przejść do sprawy kontrolki. Skoro zapala się tylko ta kontrolka, a kontrolka od ABS nie świeci, należy przypuszczać, że pierścienie współpracujące z czujnikami przy kołach i same czujniki ze swoimi podłączeniami są w dobrym stanie. (czasami pierścienie pękają i generują również ten błąd) Pozostaje więc jeszcze linia i sam czujnik obrotu pojazdu wokół osi pionowej, jak też czujniki kąta skrętu kierownicy. Te 2 czynniki są ważne dla ESP, a pomijane w ABS. Niestety nie da się ich sprawdzić organoleptycznie, więc zalecanym jest podłączenia auta pod CAN CLIP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedroo Opublikowano 28 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Ok. Dzięki za pomoc, przy najbliższej okazji podłącze go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi