Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Radio - zabawna / zagadkowa awaria

2sloma

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka

Mam taką zabawną awarię radia - po włączeniu słychać je z 2 sekundy, potem zapada cisza.

Podobnie z graniem z USB. Jak myślicie, co to może być?

We wtorek jadę do elektryka, pewnie on będzie wiedział, dam Wam znać, kto zgadł ;)

• 1 miesiąc temu...

Hej

Jestem posiadaczem Meganki III w wersji podstawowej. Firmowe radio padło. Wstawiłem używkę, z modelu Bose. W efekcie nie działa ustawianie zegarka. Co za obłęd francuskich inżynierów, żeby uzależnić ustawienie zegarka posiadaniem odpowiedniego radia ... Mam nadzieję, że te ich elektrownie atomowe (75% produkcji prądu we Francji) mają jakoś lepiej przemyślane.

Moje pytanie jest takie - czy można do Meganki włożyć radio niefirmowe i czy wtedy uda się ustawić czas?

Dzięki.

• 1 miesiąc temu...

Hejka,

Mam 2014 Megane Grandtour. Fabryczne radio było uszkodzone i włożyłem radio z bogatszej wersji. W efekcie czesc funkcji jest zle skonfigurowana, nie mozna ustawic czasu, radio gra cicho bo jest ustawione na dawanie sygnalu na wzmacniacz zamiast na glosniki itp.

Mowa jest o takim radyjku https://8.allegroimg.com/original/01030a/2011f3034d73a4b90e76fa2dce18

W serwisie fabrycznym poddali sie. Stwierdzili, ze nie sa w stanie skofigurowac radia z fury z innym VINem...

W znajomym serwisie powiedzieli, ze chetnie skonfiguruja mi radio przez CLIPa, ale nie wiedza jak... Ze jak dostana instrukcje jak i co zmienic, to nie ma sprawy...

Wobec tego poszukuje kogos kto skonfiguruje radio (Wroclaw) lub poda instrukcje jak to zrobic lub wstawi mi dzialajace radio. Zaplace za informacje/usluge/towar.

Dzieki

Przemek

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki

BTW sklejone 3 różne watki, traktujące o tym samym

P_r_z_e_m_o