pacula79 Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 (edytowane) Witam, Od miesiąca posiadam Scenic 1 ph2 1.6 benzyna i zauważyłem problem ze skrzynią biegów, mianowicie po wrzuceniu wstecznego, a następnie wrzuceniu na luz skrzynia się blokuje tzn. nie mogę włączyć 1 biegu. Dopiero po wyszukaniu, który bieg chce się włączyć jest to losowe, bo raz udało mi się włączyć jeszcze raz wsteczny, innym razem 5 bieg, mogę normalnie biegi przełączać. Ogólnie biegi wchodzą prawidłowo, skrzynia nie buczy, a olej w skrzyni wymieniony na oryginalny elf. Wyczytałem też, że jakieś plastikowe tulejki wybieraka mogą być zużyte. Proszę o poradę, co może być powodem takich problemów, bo strach jeździć, żeby gdzieś nie stanąć na drodze. Edytowane 7 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Kojarzę skądś ten wątek. Niedawno gdzieś czytałem. Tam Ci dobrze podpowiedzieli. Musisz kupić zestaw naprawczy wybieraka skrzyni biegów i wymienić co trzeba. Wyrabiają się plastiki i wybierak wariuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacula79 Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Tak, zgadza się pisałem na innym forum i tak mi doradzono, ale czytałem też, że te skrzynie się też blokują, dlatego chciałem się upewnić, czy aby na pewno to nie jest przyczyną takich objawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Ja w jedynce miałem coś podobnego kiedyś. Tulejki wybieraka odmówiły posługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi