lukax25 Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Witam mam problem z xenonami w S III 2015r. tzn.wymieniłem lampy na bixenonowe i przy zapalonym silniku zaczynają migac lewa i prawa lampa a przy wyłączonym świeca normalnie. Zarówki wymieniłem na nowe i jest to samo. Co może byc za przyczyna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Pytanie: Jakie poprzednio miałeś reflektory ? bo pewnie zwykłe h7 a zmieniłeś to sobie na bi-xenon ? Reflektory tylko wychodziły do tego modelu bi-xenon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax25 Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Tak H7 soczewka a teraz bi-xenon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Po odpaleniu silnika i zapaleniu xenona , komputer wariuje , czeka cię szukanie dobrego elektryka aby to opanował , Nam jak do dzisiaj udało się 2 razy to przerobić , ale to dobry elektryk musi opanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jwax Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Czekajcie, zastanówmy się czym różni się bi-xenon od typowego 2xH7. Trochę już podpowiedziałem ;-) no właśnie mn. tym, że dla zwykłego klosza ta druga żarówka to H7 - do świateł drogowych. A w twoim przypadku podpinasz do kostki zamiast ww. żarówkę H7 (o jakiejś impedancji itd.) sterownik do elektromagnesu przesłony (no bo to bi-xenon). Jak dla mnie, jeżeli komp sprawdza sobie impedancję dla obu żarówek, to będzie kiła. Raz, że impedancja dla Xenon'a jest inna niż dla H7. I tu koledzy pisali już o tzw. cleaner'ach. Dwa to inna impedancja sterownika do przesłony bi-xenon'a i żarówki H7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi