GGienek29 Opublikowano 28 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Gdzie mogę zamówić przez internet uszczelniacz lewej pół osi Megane I ph I classic 1.6 90km ? Szukam po różnych sklepach i nie mogę znaleźć do tego auta. Np. na allegro są tylko prawe :/ http://allegro.pl/uszczelniacz-polosi-renault-megane-espace-scenic-i-i6495596993.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Zapytaj w ASO, koszt powinien być zbliżony do ceny prawego uszczelniacza. Możesz też próbować w sklepach z uszczelnieniami technicznymi, tylko weź stary uszczelniacz na wzór. Jak chcesz cenę z aso to wejdź na stronę www.catcar.info i tam poszukaj numeru oryginału tego elementu. Później z numerem dzwonisz/jedziesz do ASO i już. Ja za taki uszczelniacz do innego auta w ASO zapłaciłem mniej niż w sklepie technicznym, tylko musiałem czekać 2 dni na sprowadzenie części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Gdzie mogę zamówić przez internet uszczelniacz lewej pół osi Megane I ph I classic 1.6 90km ? Nigdzie, taka część nie występuje. Potrzebujesz coś takiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GGienek29 Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Dzięki wielkie ! Takiej odpowiedzi oczekiwałem ;) Teraz pytanie z innej beczki, myślicie, że skrzynia po uszczelnieniu i wlaniu oleju jeszcze ucichnie ? Sporo przejechałem z wyciekiem i biegi wchodzą normalnie, z 1 czasem jest problem.. ale skrzynia wyje, jeszczególnie na 2 i 5 biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Jest taka nadzieja, ale wiesz co mówią o nadziei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GGienek29 Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) Sprawa się wyjaśniła sama, skrzynia się posypała, do wymiany. Dźwięk jak ciągnięcie metalu po asfalcie.. Teraz zaczynają się poszukiwania skrzyni i tu jest problem, widzę, że są różne skrzynie ? :/ Jaka będzie pasowała do mojego ? Megane Classic I ph I 1.6 16V 90 KM 1998 Według instrukcji ma być skrzynia typu JB1 .. ale teraz okazuje się, że może być JB1 ale numerki po tym są różne.. pogubiłem się, pomocy. Edytowane 30 Listopada 2016 przez GGienek29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Sam naprawiam lub (lepiej) Download i ściągnij sobie serwosówki tam masz wykaz wszystkich montowanych skrzynek. Przy zakupie zwracaj uwagę na górne mocowanie, były dwa, na tzw dużą łapę i małą. Popatrzysz po aukcjach będziesz wiedział. Ja szukałem do swojego ponad 2 miesiące, a i tak się skończyło pewnymi przeróbkami. Nie daj się namówić na skrzynie jeżeli jej nie widzisz, najlepiej przed zakupem obejrzeć. Ewentualnie skrzynka do regeneracji, ale to drogo wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi