pitekman Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Witajcie, miło mi znaleźć się w gronie pasjonatów Meganek ;) W mojej Megane I Classic (jak z resztą w większości Meganek...) uszczelki (gumy) relingów są mocno zniekształcone, odstają, są sztywne i za nic w świecie nie da się ich doprowadzić do porządku. Ktoś znalazł jakieś rozwiązanie, czy pozostaje wymiana na inne? Czy gumy każdej meganki (hatchback, kombi, coupe) będą pasowały na dach classica? U mnie gumy mają wywalone bebechy na wierzch, kontrastują jakąś bielą od środka - i nijak to się w wizualną całość nie splata. W deszcz woda spływa po szybie do tyłu, a sedan nie ma wycieraczki. Prawie codziennie jeżdżę obwodnicą, gdzieś między 130 a 160kmh i zwyczajnie nie chce nikogo ochlapać, tymbardziej nie chce żeby odleciały. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 uszczelki (gumy) relingów są mocno zniekształcone Nie wiem czy chodzi Ci o listwy dachowe ,te czarne plastikowe. Listwy te są z aluminium i pokryte plastikiem .Są mocowane do dachu na plastikowych spinkach.Jeżeli są pogięte ,odstają od dachu ,to nie ma możliwości ich wyprostowania ,pozostaje tyko zakup innych. Od coupe i kombi nie będą pasowały .Od HB nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitekman Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Tak to wygląda, pozostaje wymiana, więc odpuszczam temat - szkoda zachodu wzgledem ważniejszych elementów. Dodano: 01 mar 2017 - 11:39 Tak to wygląda, pozostaje wymiana, więc odpuszczam temat - szkoda zachodu wzgledem ważniejszych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Tak o tych listwach pisałem ,pozostaje tyko wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawinci Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Odgrzeję temat. Właśnie zmieniłem listwy dachowe z PhI do PhII. Listwy były od Megane Classic minimalnie dłuższe (milimetrowa różnica ale wystarczy je dać na maksa do przodu . Zamieszczam zdjęcia z całej tej operacji. 1. Listwy od PhI (rynienki chyba z blachy ocynkowanej nie mam pojęcia z którego roku była meganka) 2. Spinki dostępne na Allegro 1.20zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitekman Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 W ramach ciekawostki przesyłam odpowiedź ASO Renault na moje zapytanie o cenę listw do Megane I phII Classic A więc, koszt jest taki: strona pasażera 501,78zł, strona kierowcy 471,58. Części do zamówienia po wpłacie zaliczki. Brak części we Francji, także nie możemy na dzień dzisiejszy podać terminu dostawy. Części u nas na chwilę obecną niedostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi