tabarly1 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) Witam, czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie czy megane III 1,5 dci 85 km z 2009 roku posiada koło dwumasowe, filtr dpf, jak z panewkami w tym konkretnym silniku oraz jak tam z układem wtryskowym. Dużo pytań ponieważ nie posiadam tego samochodu, a jutro jadę taki oglądać, więc na czasie bardzo mi zależy, a wcześniej megane nie był brany pod uwagę i nie zgłębiałem tematu. Na co szczególnie zwrócić uwagę, za wszelakie sugestie będę bardzo wdzięczny. Z góry bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam. Edytowane 3 Lutego 2017 przez tabarly1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) Auta nie kupuje się jak telefonu komórkowego za 100 zł. Na zakup trzeba przeznaczyć ok.0,5 roku. Poczytaj;Auto Sprowadzone z Małym Przebiegiem , To Auto Podejrzane , a następnie opisz swoja przygodę w tym temacie. Megan o mocy 85 KM - to megan II, produkowany do 2008 r. WERSJĘ 1.5 dci/85 KM - nie mają FAPA i DWU-MASY ! Palą mało a silnik jest elastyczny i daje rade (nie jest to rakieta ). Koniecznie, trzeba wiedzieć z którego roku auto, bo do 2006 r układ wtryskowy był na osprzęcie Delphi - wymagający większej uwagi. Osprzęt Delphi ma pompę wtryskową okrągłą Edytowane 6 Lutego 2017 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Megan o mocy 85 KM - to megan II, produkowany do 2008 r. Megane III ph1 również miała montowany silnik 1.5 dCi 85KM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabarly1 Opublikowano 3 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) Auta nie kupuje się jak telefonu komórkowego za 100 zł. Na zakup trzeba przeznaczyć ok.0,5 roku. Poczytaj;Auto Sprowadzone z Małym Przebiegiem , To Auto Podejrzane , a następnie opisz swoja przygodę w tym temacie. Megan o mocy 85 KM - to megan II, produkowany do 2008 r. WERSJĘ 1.5 dci/85 KM - nie mają FAPA i DWU-MASY ! Palą mało a silnik jest elastyczny i daje rade (nie jest to rakieta ). Koniecznie, trzeba wiedzieć z którego roku auto, bo do 2006 r układ wtryskowy był na osprzęcie Delphi - wymagający większej uwagi. Osprzęt Delphi ma pompę wtryskową okrągłą Temat powinien być przeniesionyZakup - Megane II Andrzej-2010 proszę czytać ze zrozumieniem przecież napisałem megan III ph I rok 20009 85km, tak był ten motor w tym modelu! Pouczanie jak się kupuje jest nie potrzebne, trochę wprawy mam, chcę wiedzieć tak jak pisałem: 1. czy jest dwumas 2. czy jest dpf 3. jak z układem paliwowym 4. co z panewkami wiem, że po tygodniu czytania forum zgłębiłbym wiedze na te pytania lecz mam prośbę o odpowiedzi ponieważ jest to pilny temat, a megane nie było wcześniej brane pod uwagę, a trafiła się podobno w dobrym stanie i rano jadę oglądać. Czy odpowiedzi Andrzej-2010 dotyczące megane II tyczą się również wersji megane III? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 3 Lutego 2017 przez tabarly1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 1. Nie ma dwumasy. 2. Nie ma DPF dopiero wersja 90PS ma. 3. Układ wtryskowy marki Delphi ale raczej mało problematyczny 4. Nie znam przypadku potwierdzonego na 100% w którym nastąpiło przekręcenie panewek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi