eXePL Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Witam, Pacjent to Megane 2 phII CC, rocznik 2006 czyli już po lifcie, 1.9 dCi 130 KM -> podniesione do 160 KM Jako, że ostatnio miałem mało czasu dla Renatki chcę ją oddać do serwisu na wymianę płynów i filtrów oraz sprawdzenie czy technicznie jest wszystko ok.W domu pojawiło się dziecko więc chcę mieć auto 100% sprawdzone i pewne (wiem, że to niemożliwe przy 11 letnim aucie ale zróbmy ile się da;) 2 miesiące temu była podłączona pod komputer, nie pokazał błędów więc chyba jest dobrze. W grudniu był przegląd, też nie było problemów. Kompletne hamulce wymieniane na nowe 1.5 roku temu. Nie mam zastrzeżeń do auta, jeździ prosto, zbiera się dobrze. Co chce zrobić: 1. Olej + filtr oleju 2. Filtr paliwa 3. Filtr powietrza oraz kabinowego 4. Wymiana płynu chłodniczego. 5. Sprawdzenie poziomu płynu hamulcowego 6. Szybkie sprawdzenie szczelności dolotu O czym jeszcze pomyśleć, co sprawdzić? Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 W zasadzie wszystko co należałoby wymieniłeś, teoretycznie płyn hamulcowy co 2 lata powinno się wymieniać ale jak będziesz sprawdzał to Ci powiedzą czy jest ok. Nic nie pisałeś o klimatyzacji? Dobicie czynnika ozonowanie również można by zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi