goorek85 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Witam. Jestem Pawel. Posiadam Lagune I ph II 1.6 16v k4m. Niestety po kupnie auta nie zdazylem z wymiana rozrzadu i pasek zwyczajnie strzelil. Wszystkie zawory pogiete. Wymienilem i dotarlem. Glowica zrobiona. Przyszedl czas na ustawianie wszystkiego i tu pojawia sie problem z walkami rozrzadu. Maja oznaczenia am i em. Wiadomo ze am to ssacy. Wiec nalozylem mna glowice. W ksiazce serwisowej znalazlem punkt ustawiania owych walkow, oczywiscie mniejsze wyciecia na koncach walkow ponizej lini glowicy. na walku ssacym krzywka na piewrwszym cylindrze jest tam na lewo od lini pionu a wydech na prawo. Przylozylem moje walki i tu zonk. U mnie krzywka ssaca jest na prawo a wydechowa na lewo. Powiem szczerze ze sie pogubilem. Walki sa napewno na swoich miejscach gdyz sa oznaczenia am i em. Co robic kolefzy w takiej sytuacji?? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxi7 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Kolego, ile miałeś przejechane od ostatniej wymiany rozrządu że pasek poleciał i jakiej był firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 (edytowane) Czy ściągałeś koła zębate? Wymieniałeś simmeringi? Powiedz, że to 2 zdjęcie nie jest z twojego auta - proszę Edytowane 14 Kwietnia 2017 przez zawisza1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goorek85 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Auto kupilem i teoretycznie rozrzad byl robiony jakies 30 tys temu. Jak sie okazo to bylo w 2009 r. Tak kola sciagalem i simeringi wymienilem. Hmmm tak to drugie zdjecie jest z mojego auta. Auto juz zlozylem i smiga. Wlasnie wrocilem z przejazdzki :) Dodano: 14 kwi 2017 - 20:26 Walki ustawilem jak na moim zdjeciu i wszystko jest wpozadku. Zdjecie pokazuje tylko przymiarke dla celow wyjasnienia tematu na forum. Tak swoja droga czemu pytasz o to drugie zdjecie?? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Tak swoja droga czemu pytasz o to drugie zdjecie?? Pyta pewnie ze względu na ten silikon ;) Jak już robić dla Siebie to porządnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Dokładnie chodzi o silikon <załamka> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goorek85 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Przyznam bez bicia ze troszke za duzo mi sie nalozylo :P teraz sie mowi trudno, jezdzi sie dalej :) to jest moje drugie auto ktore robilem sam taki remoncik wiec ucze sie na bledach. Pokrywe zaworow juz osadzilem ladniej. wazne ze auto odpalilo pomimo dylematu z ustawieniami walkow... Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi