dj55 Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Witam Sprawa dotyczy Megane I 1.6 16v z 2002 roku. Zauważyłem, że map sensor na kolektorze jest założony jakoś dziwnie. Niby czujnik ma uchwyt ale on w ogóle nie trzyma a cały czujnik jest luźny. Czy tak jest montowany ten czujnik? Mam jeszcze pytanie co do numeru katalogowego czujnika. U siebie mam numer 7700101762 i zastanawiam się czy sam czujnik nie został podmieniony od czegoś innego. Czy to poprawny numer dla tego modelu? Załączam zdjęcie mojego map sensora. Pozdrawiam Edytowane 14 Maja 2017 przez dj55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Czy tak jest montowany ten czujnik? Na wcisk. Na "dzióbek" czujnika nakłada się walcowatą uszczelkę, z ząbkami po okręgu. Nie umiem tego wytłumaczyć.Czujnik z uszczelką wciska się w otwór z kolektorze. Spasowany jest raczej ciasno. Jeżeli uszczelka nie uszczelnia dobrze otworu może to powodować falowanie obrotów silnika. Nr części znajdziesz po nr VIN =>> http://www.catcar.info/renault/?lang=en&l= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj55 Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Według katalogu powinienem mieć inny numer katalogowy map sensora. Dzisiaj kupiłem map sensor, więc czekam aż przyjdzie, podmienię i zobaczę. Mój map sensor wchodzi luźno i na 100% nie uszczelnia otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi