djanj Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Witam Mam wyciek ze skrzyni biegów na uszczelniaczu po prawej stronie. Wymieniłem uszczelniacz, zalalem olejem poskladalem wszystko i olej cieknie dalej. Stwierdziłem że może uszkodziłem jakoś uszczelniacz podczas montażu, wiec rozebrałem wszystko jeszcze raz,kupiłem nowy uszczelniacz i poprosiłem kolege który zna się bardziej ode mnie o zamontowanie, po montażu dalej cieknie, nie wiem co jest nie tak, uszczelniacz 27,95x56x10, wszędzie dostępne są tylko corteco (nawet taki był już na aucie), czy może ta ośka wystająca ze skrzyni jest już wyrobiona? czy coś da się z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekno Opublikowano 10 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Sprawdź czy nie masz jakiejś zadry na tym wałku, i czy łożysko nie ma luzu promieniowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bozenka85 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Również mam wyciek ze skrzyni tylko na lewej półosi. Rozumiem, że muszą kupić całą tę gumę, tak? Ile oleju wchodzi do Scenica I 1.6 8V skrzynia manualna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RANAULT1 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Witam z lewej strony można wymienić samo łożysko ( bez gumy jeżeli jest ok ) są różne średnice łożyska niektóre pasowały z Fiata Cinquecento Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba3001 Opublikowano 10 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2023 W dniu 16.05.2017 o 18:55, djanj napisał: Witam Mam wyciek ze skrzyni biegów na uszczelniaczu po prawej stronie. Wymieniłem uszczelniacz, zalalem olejem poskladalem wszystko i olej cieknie dalej. Stwierdziłem że może uszkodziłem jakoś uszczelniacz podczas montażu, wiec rozebrałem wszystko jeszcze raz,kupiłem nowy uszczelniacz i poprosiłem kolege który zna się bardziej ode mnie o zamontowanie, po montażu dalej cieknie, nie wiem co jest nie tak, uszczelniacz 27,95x56x10, wszędzie dostępne są tylko corteco (nawet taki był już na aucie), czy może ta ośka wystająca ze skrzyni jest już wyrobiona? czy coś da się z tym zrobić? Witam czy problem zniknął mam ten sam problem juz dwa uszczelniacze wymieniłem REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi