macko8911 Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Witam, ostatnio wpadła mi Meganeczka w oko, tj w temacie gt 220 w kombi, teraz mam pytanie odnośnie owego auta, czy ktoś może powiedzieć coś więcej na temat tego silnika? szukałem wideotestów i kilka recenzji udało mi się znaleźć, lecz to są w moim mniemaniu recenzję zachęcające do zakupu mi chodzi bardzo o silnik jakich usterek można się po nim spodziewać? czy ma jakieś słabe punkty, ostatnio sam lubie grzebać przy aucie ale nie mogę znaleźć też nic o wymianach eksploatacyjnych tzn gdzie jest filtr oleju kabinowy itd, udało mi się znaleźć tylko filtr powietrza. Z góry dziękuje za odp i porady. Auto będę użytkować do jazdy z miasta do miasta, obecnie mieszkam w Niemczech, no i 3-4 razy w roku do PL około 720 km. Spalanie to dla mnie nie problem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Kupuj Silnik dość wytrzymały, to ten sam co w rs 265KM, tylko zmniejszona moc. Jeździ to nieźle już na seryjnej mocy. Zawieszenie twarde, w sam raz na niemieckie drogi. To jest taki niepozorny pocisk Osobiście znam jeden przypadek, gdzie wypalony został zawór, ale to w aucie z 2013 roku, gdzie operator zna tylko 2 położenia pedału gazu - 0 i max. Programem można zrobić 290-300KM. Filtr oleju jest między chłodnicą a silnikiem, kabinowy w kabinie, w nagrzewnicy za schowkiem pasażera - w beznadziejnym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macko8911 Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Ok, słyszałem same pochlebne info o RS zwykłej i trophy także chyba się skusze na ten konkretny model znaczy 220 gt. A jakie spalania tak można się spodziewać? np jadąc 160/170 km/h jestem w stanie dojść do 10/11 L? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Moja meganka gt220 nie robi takich tras, głównie dojazdy do miasta 10-12km w jedną stronę i trochę po mieście i spalanie średnie nie przekracza 11l. Przy 160 to już spokojnie można 14-15 liczyć. Jak chcesz taniej to gt dci 160KM, też 2 litry. Przy jeździe do 190 spalała mi do 9 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macko8911 Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 To rozumiem że masz gt 220 i DCI? Trochę duże spalanie jak na taki silnik, myślałem że w 12 się zamknie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomekP70 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Polecam, zrobiłem 69 tys . km w ciągu 1,5 roku, robi wrażenie, gdy można bardzo szybko i bezpiecznie białym niepozornym kombi wyprzedzić większość pojazdów.Radzę olej wymieniać co 10 tys.km, spalanie od 8- 14 litrów na każde 100 km, średnio należy przyjąć 9,5- 10,5 l/100km (cykl trasa/miasto 80/20%).Dobrze jest odlepić nalepki GT, RS i 220 z nadwozia i nikt nie wie co jest pod maską.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Małem dci 160, mam gt220, ale ja nim nie jeżdżę, wolę espace v6 Oba silniki polecam, jazda z nimi pod maską to sama przyjemność. Jak szukasz szybkiego auta z taką mocą, to na bardzo niskie spalanie nie ma się co nastawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi