rustu Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Witam. Zaznaczam że szukałem lecz nie znalazłem odpowiedzi co do mojego typu silnika A więc w megIphI 1.4 do regulacji zaworów niezbędne są płytki czy odbywa się to bez ich udziału ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 w silniku 8V są śruby regulacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Co rozumiesz pod pojęciem "płytki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 P_r_z_e_m_o, miałem z tym do czynienie w silniku zetec 1,25 i mianem płytek są określane takie podkładki które się wkłada pod popychacze i one ustawiają luz. Na szczęście kolega ma ten problem z głowy bo nikt nie chce tego robić. w Piotrkowie zajmuje sie tym jeden mechanik ale czeka się nawet po 3 miesiące przy czym koszt płytek nie jest mały i nigdy nie wiadomo jaka grubość będzie potrzebna. Najlepiej w takim przypadku znaleźć mechanika który ma (o ile dobrze pamiętam nazwę) szlifierkę magnesową przez co można wykorzystać stare płytki ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Ale, chyba, w renufkach nie ma takich cudów, mam namyśli nowe wersje silników, po 96-r tam chyba luz ustawia się za pomocą śrub regulacyjnych. W nowszych są już popychacze hydrauliczne więc problem odpada. Ja tak z ciekawości pytam. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Raczej odpada taki problem. W silnikach 1,4 i 1,6 8V jestem pewien że są śruby a w pozostałych trzeba by było poszukać informacji jak to wygląda bo sam się tym nie interesowałem za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi