samuel_83 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Panowie czy ktoś miał lub może ma stukanie, trzeszczenie (przede wszystkim na dziurach) w słupku pasów bezpieczeństwa z przodu strona pasażera ? Jest to strasznie uciążliwe Edytowane 30 Czerwca 2017 przez samuel_83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 (edytowane) Uszczelki drzwi te, które stykają się z karoserią (te nad szybą misiowate) lub łączenie karoserii w słupku B zgrzewy są marnej jakości przez co wykruszają się na dziurach/nierównościach, sam przechodzę przez ten temat, uszczelki wyeliminowałem, naklejając taśmę parcianą na karoserie w miejscu styku z uszczelką. Wyszło troszkę lepiej, ale przy nierównościach i gwałtownym hamowaniu autko się jakby "składa" stąd ten dźwięk, mam już na to być może receptę, dopiero będę to czynił, kolega z forum podał myśl. Edytowane 5 Lipca 2017 przez blake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 blake ale to słychać w słupku pasów bezpieczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iggulec Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Też się z tym zmagałem. Taśma nic mi nie dała, ale byłem z tym w ASO jak auto było jeszcze na gwarancji i tam zrobili coś ze spinkami (w obsłudze klienta nie powiedział dokładnie co) i jest dużo lepiej. Czasami to jeszcze słychać, ale głównie na dużych nierównościach, a wcześniej to nawet na równej drodze coś brzęczało w słupku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Będę musiał ściągnąć boczek i zobaczę co i jak wewnątrz wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 No to w słupku przecież tam są zgrzewy i to tak słychać na nie równościach bo nic innego tam nie ma prócz pasa. Dodano: 06 lip 2017 - 11:27 A gdzie tam jakieś spinki są niby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 A nie ma żadnego mechanizmu od pasów??? Nie mogę nigdzie znaleźć zdjęcia słupka bez boczka (tego czarnego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 6 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Ewidentnie skrzypi blacha na łączeniu jeden gość i tym pisał w temacie skrzypienia w słupku B, skrzypi to i niektórym te uszczelki. Będę to rozpracowywal na dniach, będę w domu napisze ci szczegóły na pw. Dodano: 06 lip 2017 - 11:38 Po 15 Dodano: 06 lip 2017 - 11:42 Tutaj masz o tym stronkę http://megane.com.pl/topic/22959-skrzypienie-tapicerki/page__st__105 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Panowie temat u mnie opanowany. Stukał zamek "wewnątrz siebie". Pomógł smar w spray-u do zamka i nastała błoga cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lestko Opublikowano 7 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Kolego mam podobny problem i możliwe że u mnie to jest również zamek. Gdzie pryskałeś? Do klucza? Czy zdejmowałeś boczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszM3 Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 U mnie przyczyną była zaślepka za klamką (tą na zewnątrz samochodu). Luźno była osadzona - być może czas zrobił swoje.... M 3 hb 2011 rok. Dźwięk był bardzo irytujący szczególnie na jeździe po bruku. Jakby ktoś sypał ostry piasek na szkło. Osadziłem na taśmie izolacyjnej i nastała błoga CISZA 🙂. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi