MeganeEr Opublikowano 8 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Panowie jak sprawdzić czy mam sprawny elektrozawor/czujnik zmiennych faz rozrządu (ten przy wlewie oleju)? Na włączonym silniku po odpięciu wtyczki nic się nie dzieje nie ma różnicy w pracy silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 9 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Wyciągnij go i podłącz na krótko do aku, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeEr Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2017 Tak zrobiłem, tloczek swobodnie sie przesuwa po podlaczeniu po odlaczeniu wraca do poprzedniego połozenia i zostaje szczelinka, czyli mozna podejrzewac, ze wszystko z nim ok. Problem dalej mam - drzenie auta przy delikatnym dodawaniu / puszczaniu gazu i ok 2,6 tys obrotów. Drzy przy tym tez sama karoseria. Zrobilem dotychczas: -poduszka silnika -kolo pasowe walu -nowe swiece Sprawdzone wszystko co sie da, auto widzialo juz 4 mechaników. Zaden nie ma pomyslu skad to sie bierze i dlaczego. Błędów 0. Samochod ma 100 tys przebiegu, zbiera sie ladnie, nie ubywa plynow itp Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fitter66 Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Mam podobny problem,drgania karoserii oraz wydechu pojawiaja się po odpaleniu i znikają dopiero po przejechaniu około 10 km i dłuzszym postoju. Przy kolejnym odpaleniu wszystko wraca do normy.Poduszki sprawdzane,wymienione świece,zero błędów to samo wystepuje na benzynie i LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi