kierowca2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Witam, mój pierwszy temat proszę o wyrozumiałość. Parę dni temu wymieniałem uszczelki pod kolektorem, ponieważ silnik jak był zimny poszarpywał i trochę nie równo pracował. Przy wymianie okazało się, że w kolektorze dolotowym, przepustnicy i na filtrze powietrza były ślady oleju. Dodatkowo problemem jest to, że brakuje mu mocy na wyższych biegach (muszę redukować biegi na trasie jak wyprzedzam nawet do 2-ego biegu) i czasem nie pali gdy ciepły. Mam pytanie: Czy to normalne, że dmucha i pryska olejem po wyciągnięciu bagnetu, przy pracującym silniku i czuć spaliny? Może odma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 sprawdź kompresję na cylindrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi