Arithel Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 (edytowane) Witam, otóż przez letnią porę, ostatnio praktycznie w ogólę nie jeżdzę w nocy, aż do dzisiaj kiedy to zauwazyłem, że przestało u mnie działać doświetlanie zakrętów z moich bixenonów. Jak mogę zdiagnozować, co nawaliło ? Kiedy samochód odpala, reflektory normalnie się włączają, świecą chwilę prosto a następnie robią swoją specyficzną "obczajke" manewrując na boki a następnie góra-dół i ustawiają się do swojej prawidłowej pozycji. W związku z tym wnioskuję, że nie jest to wina, któregokolwiek silniczka od sterowania, aby był spalony czy uszkodzony, no bo wtedy raczej nie byłyby w stanie robić swojego poziomowania po odpaleniu samochodu. Dodam, że niedawno borykałem się z takim problemem, że często wywalało mi błąd "skontroluj oświetlenie" a do tego jeden z ksenonów łapał "zeza". Jak się okazało, winą w tym przypadku była luźna wtyczka (wyrobiona - izolka dla ścisłego usytuowania wtyczki na swoim miejscu załatwiła sprawę i po tej operacji już ani razu nie pojawił się komunikat o oświetleniu, no i wszystko działało prawidłowo) Edytowane 21 Lipca 2017 przez Arithel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arithel Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Małe odświeżenie. Jest ktoś w stanie pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi