Woram Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Witam Forumowiczów, jestem szczęśliwym posiadaczem Renault Scenic II 1.5 dCi 2005. Kłopot mam z ustaleniem wersji silnika. Tabliczka, a właściwie pole numerowe na bloku silnika zlokalizowałem lecz jest tak mocno skorodowane, że brak możliwości odczytu. Dodatkowo w dokumentach rejestracyjnych podane są wartości 80/ brak jednostki - obstawiam KM, ale to moja interpretacja/ i 60 kW. Obie wartości w jednym dokumencie wprowadzają zamęt. Potrzebuję dokonać wymiany napędu rozrządu i pompy "wody". Chcę zakupić blokady /pozycjonery/ do wału korbowego i wałka rozrządu. Jak można inną drogą, jednoznacznie określić numer wersji silnika? To mój pierwszy post Pozdrawiam i dziękuję za wszelką pomoc. Woram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Wrzuć zdjęcie silnika bez osłony ze zbliżeniem na pompę wtryskową. Co do rozrządu i blokad to wersja silnika nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woram Opublikowano 18 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Cześć aniewa, dzięki za szybką reakcję Ślę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Wygląda na silnik K9K 722 o mocy 82 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woram Opublikowano 18 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Ok, dzięki. Bambety już zamówione. Zamykamy wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi