Piotrl_lp Opublikowano 29 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Koledzy mam pytanie bo nie mogę doszukać się na forum. Mam obecnie na swoim Megane IV oryginalne aluminiowe felgi 16". Czy ktoś się orientuje czy śruby z tych felg pasują do felg stalowych. Stalowe 16" zamierzam zastosować oponami na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slimak Opublikowano 29 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Tak. Możesz je zastosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Jaką długość mają te śruby do felg aluminiowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jlyarq Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Cześć. Podbijam pytanie o śruby. Jaka powinna być długość tych śrub? Konkretnie chodzi mi o stalowe, bo chcę dokupić drugi komplet na zimówki. Niby stożki do aluminiowych, a kule do stalowych, ale widzę że każdy mówi co innego. Co do długości jeden ze sprzedawców powiedział mi 24, a inny 28mm. 4mm to dość sporo różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 19 godzin temu, jlyarq napisał: Niby stożki do aluminiowych, a kule do stalowych Nie niby tylko tak jest. Osobiście używam jednych i tych samych, stożkowych do obu rodzajów od wielu lat i nie było nigdy z tym problemu. Oczywiście dokręcam z odpowiednim momentem by ich nie uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi