prz3m3k1 Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) Witam. W mojej Megane III kombi posiadam oryginalny hak renault - auto przyjechało z Francji, auto było lekko trafione z tyłu. Mam pewien problem, po podpięciu przyczepki, nie świecą się żadne światła, tak jak by w ogóle nie dochodził prąd do gniazda od haka. Bezpieczniki sprawdziłem i są sprawne. Gdzie znajdę kostkę / jakiś układ ,który odpowiada za światła w haku? Wydaje mi się, że może poprostu cos jest nie podpięte (być może przy składaniu czegoś nie podpięto) i stąd brak świateł. Proszę o pomoc. Edytowane 12 Października 2017 przez prz3m3k1 Poprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Jeżeli to oryginalny hak to powinno być podłączenie pod kostki w prawym i lewym tylnym świetle. Tzn. kostki które normalnie są podłączone pod światła podłącza się pod instalację haka, a wiązka haka dalej idzie jednocześnie do świateł tylnych i do gniazda haka. Bynajmniej tak było w oryginałach. W droższych wersjach były jeszcze moduły elektroniczne, ale zasada podłączenia ogólnie była taka sama. Jak masz tabliczkę znamionową na haku to zobacz nr części i poszukaj instrukcji do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prz3m3k1 Opublikowano 17 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 (edytowane) Znalazłem moduł z lewej strony, prąd do niego dochodzi, poprostu tak jakby nie było sygnału z lamp. Jutro rozkręce jedną lampę, może te kostki przy nich nie są podpięte. Jeśli nie dam rady to zawiozę to do elektryka niech zobaczy co i jak. Edytowane 17 Października 2017 przez prz3m3k1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Kostki łączące mogą być widoczne (raczej na pewno) dopiero pod tapicerką boczną bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi