PoProstuMariusz Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Witam, Mam problem z podniesieniem tylnej prawej szyby. Opuszczenie szyby działa, na podniesienie brak reakcji, a na szybkie podniesienie ( mocniejszej przyciśnięci i przytrzymanie przycisku), szyba zjeżdża na dół. Problem ten występuje zarówno od strony pasażera jak i kierowcy. Natomiast jeśli opuszczę szybę, a następnie dwuklikiem zamknę auto i uruchomię tym samym zamykanie szyb, to szyba podniesie się prawidło aż do zamknięcia. Dzisiaj musiałem odpiąć akumulator i z racji tego że szyby nie mogę już zaprogramować to niestety nie działa już jej zamykanie z pilota. Problem pojawił się razem ze stopieniem kostki prawego światła mijania i wymianą żarówki. Być może jakieś spięcie poszło. Podejrzewam sterownik, jednak fakt że z pilota szyba zamyka się bez problemu sprawia że zastanawiam się czy problem nie leży gdzieś indziej. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Raczej na 99% sterownik. To, że zamyka z pilota to dlatego, że zamykaniem z pilota steruje UCH i sterowanie idzie innym układem niż przyciski w drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoProstuMariusz Opublikowano 13 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Przyszedł mi właśnie sterownik, tylko że sprzedawca zamiast zamawianego 440726J4 przysłał mi 440726D0. Podnośnik szyby ma numer 8200028068, czy ten podnośnik czy jest kompatybilny z 440726D0? Nigdzie nie mogę znaleźć na to pytanie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Numeracja tych sterowników zawsze była dziwna. Dopóki go nie zamontujesz to się nie dowiesz czy działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gunian Opublikowano 18 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2017 Mam podobny problem, tylko że z pilota okno też się nie zamyka. Czy Panu pomógł sterownik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi