Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

fotoradar straży miejskiej

mobil448

Rekomendowane odpowiedzi

a miałeś taką sytuację - czy tylko słyszałeś? niestety ja miałem - odmowa równa się sąd grodzki. Jak znajdę kwity to zacytuję paragrafy.

W skrócie procedura jest taka ( przynajmniej była w moim przypadku ) dostałem wydruk ze zdjęciem, kwit do wypełnienia ( jeżeli to ja byłem kierowcą ) i kwit do wypełnienia ( jeżeli udostępniłem pojazd innej osobie ) o kierowcy. Po wypełnieniu i przyznaniu się do "winy" odesłałem kwit do SM i dostałem pocztą kwit do opłacenia. W przypadku nie przyznania się lub nie wskazania kierowcy lub nie odesłania kwitów - sąd grodzki.

marek_c, przypuszczam że kolega słyszał to. Bo jest taki "trick" o którym i ja słyszałem i działa to przy każdym mandacie. Czy to przy mandacie od SM (mówisz to nie ja lub ignorujesz wezwanie) czy od policji - odmawiasz przyjęcia mandatu i w obu przypadkach sprawa kierowana jest do sądu grodzkiego z tym że sąd orzeka wine i przyznaje kare.. finansową ale nie obciąża punktami. Nie pamiętam czy w ogóle nie może przyznać punktów karnych czy też jest to kwestia sędziego.

widać co osoba to inaczej, widać nie ma w naszym cudnym kraju reguły na takie cuś :]

a w grodzkim można dalej ciagnac wątek ''trickow'' i sprobowac tego z naszego tematu na forum "Rada na radar" :) :) :)

• 3 tygodnie później...

a żandarmeria wojskowa to może łapać na radar???

W zeszłym tygodniu widziałem na 8-ce , koło Janek oznakowane auto żandarmeri wojskowej , z żandarmem z suszarką w ręku.

Ciekawe , czy łapie wszystkich , czy tylko żołnierzy?

Ostatnio coś było o tym głośno że teraz kontrolowac nas mogą chyba wszystkie służby włącznie z nadleśnictwem :-/

Na tapecie i tak jest już nowy pomysł oddzielna służba obsługujaca fotoradary (nie oznacza to zabrania urządzeń dzisiejszym służbom). Nie będzie już mandatów (a co za tym idzie punktów) tylko kara administracyjna - delikatnie też wzrosną stawki - drożej będzie w terenie zabudowanym.

Ostatnio śmiałem sie ze znajomymi że czeka nas taka przyszłość:

Przejazd autostradą do Poznania 55zł + 100zł ryczałtem za przekroczenie prędkości na tym odcinku :)