Vargas Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Witam. Takie krótkie pytanie... czy podczas montowania uniwersalnych czujników czyli wiercenie otworów w zderzaku Megane II phII kombi trzeba ściągać zderzak? Może ktoś ma fotki na jakiej mniej wiecej wysokości są te czujniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianprzy Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Nie trzeba.Ja instalowałem czujniki po zapoznaniu się z ilością miejsca między zderzakiem a belką wzmacniającą z kanału - dobry dostęp ręką.Kable przeprowadziłem do prawej strony i przez istniejące otwory wprowadziłem do prawej wnęki na dole,tam gdzie miałem fabrycznie założony alarm.Trochę gimnastyki z kablami ale przeszły - chyba była jedna zaślepka po drodze do zrobienia otworu. Jak nie spieszy się z robotą, to będę w poniedziałek w garażu i zrobię foty jak mam rozmieszczone czujniki w moim.Działają... Rozstaw czujników 3 x ~43 cm.Na zdjęciach widać jak to wyszło na wysokości zderzaka. Mocowanie kabli trytkami do belki. Widać miejsce w którym przeprowadzone zostały kable do komory koła zapasowego w okolicach trzeciego czujnika.Trzeba zdemontować - odchylić - trochę tapicerki z prawej strony i próg bagażnika. Buzer dałem na parapecie stałego okna z prawej strony bagażnika - nie przeciągałem kabli przez całe auto aby mieć go z przodu. Zasilanie wzięte z prawej tylnej lampy. Edytowane 8 Stycznia 2018 przez marianprzy dodanie zdjęć i opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi