kataryniarz Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Bo akurat z nawigacjami jest tak, że kupujesz markowy sprzęt za grube pieniądze typu 1,5k i jesteś skazany na jedną mapę. A kupisz za 300zł "noname" i masz dostęp do wszystkich map, a działa dokładnie tak samo jak ta markowa - tanie nie zawsze znaczy gorsze, dlatego warto szukać i czytać opinie innych :) W nawigacji ważniejsza jest sama mapa niż sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Tak jak zostało napisane ostatnio odblokowałem Mantę GPS 060 (kosztowała 289zł w Carrefour) wgrałem na ten sprzęt AutoMape 5 i chodziło to po Polsce bez problemu. Tak przerobiona navi pojechała do Chorwacji i wróciła (było parę problemów ale to dotyczyło aktualności map a nie działania). Miałem porównanie w ten sposób pomiędzy GPmapą i AutoMapą więc w każdej navi można znaleźć plusy i minusy. Jedno jest pewne Manty nie ma co się bać bo jest to proste urządzenie a cena to duża zaleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 To jestem zaskoczony. Mam zamiar w najbliższym czasie kupić jakąś nawigację (za około 1tys) i widzę, że to nie ma najmniejszego sensu.. Trochę dało mi to do myślenia. Będę musiał się jeszcze trzy razy zastanowić nad tym wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 A jeszcze taniej wychodzi dokupić odbiornik GPS do laptopa. Jesli ktoś sporadycznie jeździ w "nowe" miejsca (tak jak np ja) to ma to sens 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiller Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Ja również używam Akiry/Navii z Biedronki - po "odblokowaniu" sprzętu (co w gruncie rzeczy sprowadza się do kilkusekundowej edycji jednego pliku i instalacji ActiveSynca na kompie), gdy włączam nawigację uruchamia się normalny Windows CE 5.00. AutoMapa działa na prawdę w 100% bezproblemowo, czasem nawigacja ma tylko problem ze złapaniem sygnału z wnętrza auta, ale to już chyba specyfika każdej tego typu navi (brak anteny zewn.). Poza tym, zainstalowałem sobie nawet kilka gierek i też działają. Także serio - cena w tym wypadku jest największą zaletą tej navi. Polecam! Aha, akumulatorki trzymają ok 2.5 h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 .. sa GPS za 299zł... biedronki ..259zł. Na tej samej zasadzie nie kupuje sie samochodów na F - Fiatów, Fordów i Francuzów. Ja kupiłem tę nawigacje z biedronki i jest niezła nawet na jej orginalnej mapie. W warszawie działa bez żadnego ale z każdą numeracja ulic - w polske też pojechałem z nią w "ciemno" i doprowadziła mnie do celu - choć w małych wioskach nie ma nazw ulic Teraz można do niej dokupić za 99zł najnowszą aktualizacje z mapami z początku tego roku a w niej dużo więcej ulic itp.. Jeździłem wcześniej na Automapie 5.1 (Asus n 636) - największa różnica to ....cena :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santo23 Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Ja też mam identyczną tylko że AKIRE i jeżdze juz rok z hakiem i jest bardzo dobra mapy mam TOM TOM, MIOMAP, AUTOMAPA i MAPAMAP Jak chcecie sie dowiedzieć więcej to zapraszam na stronke http://www.my-navia.pl jest wszystko jak odblokować windowsa wszystko o NAVIA AKIRA itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustu Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 niedawno w cerrfurze znajomy zakupił nawigację LARK - dał za nią ok 300zł + karta pamięci SD i naprawdę polecam - fajny sprzęcik za nieduże pieniądze. Dodatkowo ma odtwarzacz mp3/mp4 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Od 25.09.08 w Biedronce znowu będą w/w navigacje. Tym razem w cenie 229zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Tym razem w cenie 229zl. To ja zaczekam do świąt pewnie spokojnie sie kupi za 200 zł a nawet taniej. I może jakieś CB. Tylko że wtedy w meganie miejsca nie będe miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Kam1l, tia... za dwie stówy nawigacja,CB i pewnie jeszcze kamerę cyfrową dorzucą w pakiecie...weż dwa komplety,za te pieniądze...niech strace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kam1l Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 waldek708 nie ma sprawy. Rozliczymy sie na jakimś spocie :-P [ Dodano: 2008-09-18, 22:01 ] W kerfurze ma być navi za 199 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicpon Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 ja kupilem taki wynalazek NAVMAN za 55 funtow ma windowsa 5.0, dokupilem karte pamieci wgralem auto mape 5.0.5 i smiga, za godzine wracam do polski zobczymy jak sie spisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 nicpon, ustaw sobie trasę najszybszą gwarantuję że się nie zawiedziesz i o innych nawi nie będziesz chciał słyszeć ;) dograj jeszcze aktualne POI z radarami na Europę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Mam pytanko: Kupiłem nawigacje z ostatniego rzutu w biedronce navi nv35 i poszukuje jakiejś lepszej mapki do wgrania, czy ktoś posiada?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi