Dominikkulbacki3 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Witam serdecznie forumowiczów. Mam problem ze swoją Meganką III z 2009 roku. Problem polega na tym że podczas hamowania jak wpadnę w choćby małą dziurę, nierówność to załącza mi się ABS tylko że w ten sposób jakby odłączało mi hamulce i o wiele , wiele dłużej samochód hamuje. Miałem wiele sytuacji że musiałem ratować się tym iż zaciągałem hamulec ręczny żeby w nic nie uderzyć. Dziś niestety podczas parkowania stało się to samo z tym że uderzyłem w słupek przede mną i dopiero tak naprawdę on zatrzymał mój samochód. Czy ktoś wie czym może być spowodowane takie zachowanie ABS podczas hamowania ? Gdzie szukać usterki? Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Jak jest aż tak źle to proponuję jak najmniej jeździć autem i jak najszybciej podpiąć komputer w celu zdiagnozowania problemu. We własnym zakresie proponuję sprawdzić: poziom płynu hamulcowego oraz połączenia wszystkich wtyczek związanych z ABS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi