klimczewski Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Witam mam problem w mojej Megance I ph II 1.6 16v 99r benyzna ,podczas jazdy gdy hamowałem lub wrzucałem bieg wsteczny podświetlała mi się kontrolka ,że mam włączone światła przeciwmgielne - ignorowałem to. Dziś po pracy w nocy podczas zwykłego hamowania zaczęły mi się podświetlać kierunkowskazy lewy i prawy. A teraz gdy wrzucę prawy kierunkowskaz dzieję się taka dyskoteka jak na filmikach poniżej. Nic jeszcze nie zdążyłem sprawdzić , odłączyłem aku na noc. Proszę o porady co sprawdzić i o co może chodzić . https://youtu.be/0DChbB8xof4 i https://youtu.be/ZyQQHSWTvYA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Masa do poprawy w tylnych lampach, sprawdż też stan kostek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimczewski Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Stan kostek jest dobry kable są w dobrym stanie może wydają się tylko trochę sztywne.Możesz rozwinąć myśl o poprawie masy w lampach? Ogólnie połączenie masy z karoserią jest ładne wszystko czyściłem po zimie tak samo klemy z aku. Ogólnie wymieniłem wszystkie kierunkowskazy ( te boczne były bardzo zaśniedziałe) i trochę pomogło mianowicie nic mi się już nie podświetla lecz gdy mam włączone światła do jazdy dziennej + prawy kierunek , migają mi światła cały czas tak samo jak w filmiku nr2 tylko wolniej. Po tych wymianach padła mi żarówka świateł mijana z tyłu ,którą wymieniłem ,a teraz padła mi żarówka postojowa z przodu i nie podświetla mi się ekranik czy są otwarte drzwi i niezapięty pas ... Takiego meksyku z elektryką jeszcze nie miałem. Dałem do mechanika auto , sprawiał wrażenie ,że wie na czym polega problem. Jak zrobi dam znać o co chodziło. Co do kostki gdy ją przytrzymałem/docisnąłem mruganie ustępuje. Może tutaj leży wina zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi