roofoos Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Witam wszystkich. Mam problem z meganka,mianowicie ostatnio jechałem do Krakowa i zalalem benzyny za 100zl i gazu też za tyle. W trakcie jazdy zauważyłem że poziom ilości benzyny się zmniejsza a gazu nadal 4 kropki pomimo że jechałem na gazie. Wystraszyłem się i zjechałem na CPN w celu dolania benzyny i tak zrobiłem. Po wejściu do auta i odpaleniu silnika,spojrzeniu na wskaźnik benzyny zdziwiłem się. Mianowicie bak był pełny a gazu tylko 2 kropki. Coś jest nie halo z tym. Miał ktoś taki przypadek? Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Nie masz emulatora i kiedy jedziesz na LPG to samochód koryguje stan benzyny. Kiedy zatankowałeś auto ruszył się pływak z gazu i pokazał jego właściwy poziom. Pływak w butli bardzo często ma opóźnione działanie. Samochód natomiast zauważył że dolałeś benzyny i również skorygował wskazanie. Tak więc wszystko jest w porządku. Samochód będzie co kilka dni aktualizował poziom benzyny, kiedy zauważy różnicę. Jeżeli chcesz uniknąć tych objawów musisz zainstalować emulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofoos Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Ok dzięki a gdzie się go montuje i jaki koszt tego tak mniej więcej. Dodam że mam instalacje holenderska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Koszt emulatora około 100 zł plus montaż. Zamontują Ci to w serwisie LPG, który obsługuje holenderskie instalacje. Jeżeli autko przyjechało z Holandii to prawdopodobnie jest to EuroGas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofoos Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Kilka dni temu byłem u gaziarza w sprawie sprawdzenia szczelności instalacji i powiedział że instalacja warta 1500 euro ale nie mówił jakiej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi