maciek127 Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 mam Megane I faza II z 2003 Kombi mam problem gdy skręcam kirownicą jest odgłos ocierania ostatni wymieniłem łożyska samochód jest dlamnie nowy kupiłem miesiąc temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 napisz więcej szczegółów: - czy przy każdym kręceniu kierownicą - z którego miejsca dochodzą efekty - czy kierownica pracuje ciężej - itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek127 Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 [CIACH!] 1)tak 2)wrażenie jakby przy samej kierownicy 3)teraz tak [prosze nei cytowac 1:1 postu na ktory sie odpowiada bezposrednio. DrNO] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 sprawdź poziom płynu we wspomaganiu układu kierowniczego i raczej się pośpiesz bo zajedziesz pompę wspomagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 26 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2007 Równie dobrze mogą być to górne mocowania McPersonów lub cokolwiek innego w przekładni. Postaraj sie dokładnie wsłuchac się z którego miejsca słyszysz tarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek127 Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2007 wiem co było kiedy to się działo temeratura była poniżej zera teraz gdy jest powyżej nic się nie dzieje ale będę słuchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekwr Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Mam to samo w mojej megi , wydaje sie że problemem jest biały plastikowy pierścień ( ślizgowy lub uszczelniający ) pomiedzy kierownicą a obudowa kolumny z przełącznikiem zespolonym. U mnie ten pierścionek jest zupełnie luźny i chyba on jest powodem obcierania. Pozdrawiam Jarek [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbramK Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 A ten pierścień, to nie jest przypadkiem wiązka przewodów? Na moje oko (nie jestem mechanikiem) tak to wygląda. W dodatku to "wychodzi" z kolumny kierowniczej jak taśma, która nawija się lub rozwija podczas kręcenia kierownicą. U mnie dotyka obudowy i też to słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Pewnie chodzi Ci o zwijacz poduszki, podobno uszkodzenie tego elementu objawia sie "grzechotaniem" w kolumnie kierownicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekwr Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 No więc Panowie to jednak był ten słynny zwijacz , ocierał , ocierał ( notabene o duży plastikowy pierscień aż się przetarł ( taśma ) i zaświeciło się serv i kontrolka poduchy. Jestem po wymianie - z głupia franc w ASO koszt 700 PLN ( robocizna + część ) i gwarancja na rok. Pozdrowienia Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 no to ja tez chyba podjade... bo tez slysze ze cos ociera. nie da sie tego ustrojstwa tak ulozyc zeby nie ocieralo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekwr Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ponoć się da to rozłożyć i nasmarować i pozwijać ...ale chętnego co by to zrobił to ja nie znam. ale napisz do gościa :[email protected] on ma dojście do zwijacza za 80 zł i robocizna 30 zł ( jak z gwarancją to nie wiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolfeno Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 [Cięcie] to chyba regenerowane, a jak poducha wystrzeli znienacka to dopiero bedzie cyrk Proszę nie cytować postu 1:1 jeśli odpowiadasz bezpośrednio pod nim - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Faceta raczej ma nowe cześci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 tez sie doczekalem - kazde skrecenie kierownicy to teraz ocieranie. zwijacz sie konczy, raczej nie bede czekal dluzej, trza wymienic. faceta juz nie ma samych zwijaczy, przelacznikow z zamiennika tez nikt nie robi, pozostaje tylko oryginal. cena w aso nadal wysoka - 720 z wymiana;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi