Morfeusz Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Witam! UWAGA nowicjusz:) Zakupilem jakiś czas temu Megane z roku 99 z listopada...Z tego co mi powiedzieli na pierwszym przegladzie (auto sprowadzone)jest to ta nowsza wersja po liftingu. Silnik 1.6 16V.I tu jest problem....silnik na wolnych obrotach mocno drży-przenosząc drgania aż do kabiny i nawet po ukladzie wydechowych.Dzieje się tak tyllko na wolnych obrotach.Co może by przyczyną? Kolega "fachowiec" powiedzial ze jak nie poduszki do zla kompresja na jednym cylindrze??? Jestem w szoku...Auto ma przejechane nie dużo ponad 100 tyś.km.Przebieg faktyczny!!! Czy badanie na sprzecie serwisowym wykarze koda blędu? bo "fachowiec" klega powiedzial ze może nie pokaza bo usterka typowo mechaniczna... Poduszki wygladają na dobre ...ale mogą tylko tak wyglądac.Ale ich bym się raczej nie czepił...silnik drży tak jakby w strone chłodnicy i wraca na na miejsce...nie jestem mechanikiem ale mi się to bardzo rzuca w oczy czyli jest problem.Co dziwne obrotomierz nie warjuje.... Prosze o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiphoper Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Ja by raczej postawił na poduszke silnika (niewiem którą). U mnie przy zarwaniu jednej (lewej) było gołym okiem widać bo silnik się troszke przemieścił, a w środku auta wibracje jak w czołgu. Mam jeszcze do wymiany środkową, ale to w swoim czasie bo narazie jeszcze pośmiga. Ale odrazu jak kasa będzie to wymieniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Mam megankę z tego samego roku i miesiąca i jak padła cewka zapłonowa na 4 cylindrze to: 1. na postoju: - wolne obroty były normalne (komputer utrzymuje je na zadanym poziomie), - wystąpiły drgania drążka zmiany biegów, - zmienił się odgłos wydechu. 2. w czasie jazdy: - w czasie przyspieszania nieznacznie mniejsza dynamika, - znaczny wzrost chwilowego zużycia benzyny (wskazania komputera). 3. Żadna kontrolka się nie zapaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
man Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Witam ! Jeśli drży na wolnych obrotach to może masz to co ja czyli problem z nie wyważonym kołem pasowym rozrządu - tak stwierdzili na serwisie, cena 650 + 200 robocizna. U mnie jeszcze mam wibracje jak trzymam go na 2500 obr będąc na luzie - sprawdź. Pozdrawiam Mariusz W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys16V Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 ja bym obstawił poduszkę (mam podobne objawy i wybitą prawą poduche), chociaż wersji z cewką bym nie wykluczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi