kieruj12 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Witam. Posiadam Megane 1.4e 1998r i nagle wszedł na wyższe obroty, tak jakbym zredukował bieg, stracił moc i zapalily się wszystkie kontrolki. Zgasilem go i do tej pory nie odpala tylko kręci. Wszystkie płyny, oleje uzupełnione, lecz nie wiem kiedy był rozrząd wymieniany i to to podejrzewam jako przyczynę choć mam nadzieję że się mylę i nie przeskoczyl ani nic. Czytałem też że niby mógł masę zgubić czy coś takiego ale nie znam się i nie wiem jaka może być przyczyna. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Bardzo prawdopodobne, że problemy z prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieruj12 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Czyli to nie musi być nic poważnego? Najbardziej boję się że coś z rozrządem i będzie już po silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Trzeba szukać, a to, że podwyższył obroty i stracił moc oznacza, że zapłon poszedł do przodu. W gazie masz linkę, ale w przepustnicy jest potencjometr odwzorowania położenia dla sterownika. Wystarczy, że jeden skrajny przewód nie łączy i taka reakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieruj12 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Dziś zauważyłem również że nagle ubyło dużo płynu chłodniczego. W ostatnich dniach ze wzgledu na upaly sprawdzałem często a nagle ubyło dość dużo że zbiornika, ale dolalem i nic to nie dało. Mam nadzieje że to nie jest powod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Dodałeś dużo, to trzeba odpowietrzyć otwierając ogrzewanie i zaworek na wężu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieruj12 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 A to brak płynu i zapowietrzenie układu moze powodować nie uruchomienie silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Rodzi się pytanie gdzie on ubył i czy przyczyną nie jest uszczelka pod głowicą. Może poziom oleju urósł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieruj12 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Poziom oleju jest taki jaki był, wycieku też nigdzie nie stwierdzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Jeśli był delikatny, to ciężko znaleźć ślady. Na zbiorniczku masz korek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieruj12 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Tak, mam korek na zbiorniku. Pierwszy raz zdarzyła mi się taka sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi