piocool Opublikowano 2 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 (edytowane) Cień moich podejrzeń padł na przepustnicę. Parametry w CLIPie reprezentujące przepustnicę to : PR860 Ostatnie położenie graniczne zamkniętej przepustnicy dolotu Default: 12%≤ PR860 ≤ 20%? U mnie: 14.2% PR858 Pierwsze położenie graniczne otwartej przepustnicy dolotu Default: 85% < PR858 < 90% U mnie: 89.7% PR859 Pierwsze położenie graniczne zamkniętej przepustnicy dolotu Default: 12%≤ PR860 ≤ 20% U mnie: 14.5% PR861 Ostatnie położenie graniczne otwartej przepustnicy dolotu Default: 85% < PR861 < 90% U mnie: 89.5% PR1017 Względne położenie przepustnicy dolotu U mnie: 0RPM: 0% Podczas jazdy: 75% PR1021 Bezwzględne położenie przepustnicy dolotu U mnie: 0RPM: 14.3% Podczas jazdy: 89% O ile wartości "początkowe" wydają się być OK, to czy wartości - PR1017 i PR1021 Względne/Bezwzględne położenie - nie powinny się dynamicznie zmieniać podczas jazdy? U mnie te wartości się zmieniają tyle, że można powiedzieć, że się nie zmieniają : CLIP nie pokazuje żadnych błędów związanych z przepustnicą. Edytowane 2 Września 2018 przez piocool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 co trza kliknąć żeby logować na wykresie dany parametr ?:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piocool Opublikowano 3 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 W trybie diagnostyki danego modułu, na pasku menu z lewej strony jest przycisk "samochodu z dyskietką", pojawia się lista dostępnych parametrów i stanów do wyboru, wybierasz max 20, podajesz czas testu i zapisujesz. Wykresy są dostępne po zapisie danego testu i wyświetlane automatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi