P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zapomniałem... Sprawdź czy w ogóle do lamp dochodzi napięcie, będzie łatwiej sprawdzić czy rzeczywiście problem jest w lampach czy gdzieś po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Nic nowego, prawdopodobnie popalone styki na przejściu między instalacją a lampą. Najprościej jest dodać osobną masę która idzie od razu z wkładu lampy do miejsca masowego. Z tego co "wymacałem" masa jest na ostatnim słupku pod plastikową maskownicą, nie mylę się? Z lutownicą sobie poradzę :) 145 km zaoszczędzone, ale jestem naprawdę wdzięczny za dobre chęci :) Czy ważny jest punkt lutowania osobnej masy? Czy mogę wybrać dowolny? Zaizolowałem kabel światła wstecznego i świateł mijania (od 2 lat mam czujnik cofania włączony w przewód wstecznego przy kostce, przedtem błędnie wpięty w przewód świateł mijania - oba były zaizolowane, ale niezbyt fachowo - teraz poprawiłem obie izolacje) wszystko wróciło do normy, ale nadal nie mam wstecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Pod lampami masz miejsca masowe, więc tam ze spokojem możesz się podłączyć. Co do wstecznego przerwa w przewodach uwalony czujnik, bezpiecznik trzeba szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fouree Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Czy przy wykręcaniu czujnika świateł cofania trzeba zlać olej ze skrzyni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi