Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Karta z ograniczonym dostępem

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Gdzieś czytałem o trybie "serwisowym" (w celu zostawienia samochodu w serwisie), chyba, że w jakiś sposób można zablokować (tylko nie pamiętam dokładnie co) jedną kartą drugą. Gdzieś na forum widziałem, ewentualnie w instrukcji obsługi.

Tylko nie pamiętam czy można było zablokować uruchamianie samochodu, czy zamykanie...

Poszukaj na forum, może to to.

Krzysiek

W niektorych wersjach Megane II przy pomocy jednej karty mozna w drugiej ograniczyc ftoche funkcji m.in. brak mozliwosci otwierania schowka... . Nie wiem czy mozna ograniczyc az tak bardzo zeby mozliwe bylo tylko otwieranie drzwi.

tak z ciekawości, które wersje meganek miały otwierane schowki pilotem?

Z której wypowiedzi to wywnioskowałeś? Schowek ma zablokowany zamek, tak że osoba postronna sie do niego nie dostanie. Nie ma to nic wspólnego z pilotem (kartą). Przy pomocy kart ogranicza sie tylko funkcje jednej z nich. Moja meganka ma takie cuś.

Schowek ma zablokowany zamek, tak że osoba postronna sie do niego nie dostanie.
sorry,ale jak to działa ???Ja się takiego czegoś nie doszukałem w swojej megi,nie mam tam żadnego zamka :cry:

jak mi się zepsuło zamknięcie od schowka to rozebrałem wszystko na czynniki pierwsze i sądzę,że przynajmniej u mnie nie ma takiej możliwości.Miałem megi w pełnej elektryce,łącznie z HF.Mały OT się zaczyna :)

Lewy, z wielkim szacunkiem ale:

W niektorych wersjach Megane II przy pomocy jednej karty mozna w drugiej ograniczyc ftoche funkcji m.in. brak mozliwosci otwierania schowka...

dlatego moje pytanie o kartę i ten nieszczęsny schowek.

W zatrzasku jest jednak blokada, którą mozna uaktywnić. Musiałbym zerknąć do instrukcji jak to sie robi.
- byłbym bardzo wdzięczny.

Odpowiedzią na wszystkie wątpliwości jest instrukcja obsługi. POLECAM. Ja chwilowo nie mam do niej dostępu, więc nie mogę zrobić skanu. Wklejam jednak skan z instrukcji ScenicaII, w którym działa to identycznie jak w MII.

post-3-1214160202_thumb.jpg

Lewy, w megi nie ma takiej możliwości (blokada zamka schowka )Jak pisałem wyżej,rozbierałem go na drobne części i nie ma tam żadnej kostki ani przekażnika,żadnego bolca do blokady.W sceniku musi być inaczej.