krzysztof_lew Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Hej, Gdzieś czytałem o trybie "serwisowym" (w celu zostawienia samochodu w serwisie), chyba, że w jakiś sposób można zablokować (tylko nie pamiętam dokładnie co) jedną kartą drugą. Gdzieś na forum widziałem, ewentualnie w instrukcji obsługi. Tylko nie pamiętam czy można było zablokować uruchamianie samochodu, czy zamykanie... Poszukaj na forum, może to to. Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehu Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 W niektorych wersjach Megane II przy pomocy jednej karty mozna w drugiej ograniczyc ftoche funkcji m.in. brak mozliwosci otwierania schowka... . Nie wiem czy mozna ograniczyc az tak bardzo zeby mozliwe bylo tylko otwieranie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 m.in. brak mozliwosci otwierania schowka... tak z ciekawości, które wersje meganek miały otwierane schowki pilotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 te co szły na amerykański rynek,były bardzo wypasione :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 tak z ciekawości, które wersje meganek miały otwierane schowki pilotem? Z której wypowiedzi to wywnioskowałeś? Schowek ma zablokowany zamek, tak że osoba postronna sie do niego nie dostanie. Nie ma to nic wspólnego z pilotem (kartą). Przy pomocy kart ogranicza sie tylko funkcje jednej z nich. Moja meganka ma takie cuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Schowek ma zablokowany zamek, tak że osoba postronna sie do niego nie dostanie. sorry,ale jak to działa ???Ja się takiego czegoś nie doszukałem w swojej megi,nie mam tam żadnego zamka :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 JA też nie mam zamka. W zatrzasku jest jednak blokada, którą mozna uaktywnić. Musiałbym zerknąć do instrukcji jak to sie robi. Nie wiem czy wszystkie meganki to mają, czy tylko te z HF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 jak mi się zepsuło zamknięcie od schowka to rozebrałem wszystko na czynniki pierwsze i sądzę,że przynajmniej u mnie nie ma takiej możliwości.Miałem megi w pełnej elektryce,łącznie z HF.Mały OT się zaczyna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Lewy, z wielkim szacunkiem ale: W niektorych wersjach Megane II przy pomocy jednej karty mozna w drugiej ograniczyc ftoche funkcji m.in. brak mozliwosci otwierania schowka... dlatego moje pytanie o kartę i ten nieszczęsny schowek. W zatrzasku jest jednak blokada, którą mozna uaktywnić. Musiałbym zerknąć do instrukcji jak to sie robi. - byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 też jestem ciekaw jak to działa,chyba jakieś czary.W zamku od schowka NIE MA żadnej blokady.fotka z dwóch stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Chwila, chwila... Blokada schowka chyba jest tylko w CC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Odpowiedzią na wszystkie wątpliwości jest instrukcja obsługi. POLECAM. Ja chwilowo nie mam do niej dostępu, więc nie mogę zrobić skanu. Wklejam jednak skan z instrukcji ScenicaII, w którym działa to identycznie jak w MII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Lewy, w megi nie ma takiej możliwości (blokada zamka schowka )Jak pisałem wyżej,rozbierałem go na drobne części i nie ma tam żadnej kostki ani przekażnika,żadnego bolca do blokady.W sceniku musi być inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 OK. Jutro jak wrócę do domu zrobię skan z instrukcji MII. Jest w niej dokładnie identyczny opis tylko rysunek jest inny (bo przedstawia kokpit Megany a nie Scenica). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Lewy, przy okazji napisz jak to działa,tzn wypróbuj i opisz.Jestem bardzo ciekaw :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi