Spas12 Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 a nie ma tam przypadkiem dodatkowego wtrysku, ktory leje i dlatego kopci na bialo podczas wypalania? jezeli nie dymi podczas normalnej jazdy to na pewno nie glowne wtryski. ja bym zaczal od sprawdzenia tego wtrysku, bo to jedyna rozsadna opcja REGULAMIN 5.6 literki PL. - mireczek01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr7766 Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Główne wtryski dziwnie tyrkocza między 2 tys do 2.7 przy szybkim naciśnięciu gazu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 1 godzinę temu, Spas12 napisał: a nie ma tam przypadkiem dodatkowego wtrysku, ktory leje i dlatego kopci na bialo podczas wypalania? Kopcenie, dymienie na biało ma miejsce ; - przy nadmiarze powietrza, - przy niedoborze paliwa, - przy odparowaniu paliwa a nie jego spaleniu, - przy spalaniu oleju silnikowego. Powody fizyczne i możliwości ich rozwiązania podałem powyżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spas12 Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Andrzej-2010 ale ponoc kopci tylko przy wypalaniu dlatego bym najpierw sprawdzil dodatkowy wtrysk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mrarek Opublikowano 14 Listopada 2018 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 (edytowane) 2 godziny temu, Andrzej-2010 napisał: Katalizator - jest w każdym dieslu od momentu wprowadzenia norm EURO. Uzupełnij wiedzę. Jeżeli autor posta pisze, że OKRESOWO mu dymi (być może z okazji wypalania DPFa, a wtedy podana zostaje dodatkowa dawka na V wtryskiwacz) to co ma wspólnego z tym katalizator, który cały czas pracuje w układzie wydechu? Jakie zadanie w tym problemie ma przedmuchanie katalizatora? Czytając twoje kopiuj/wklej mam wrażenie, że podczas każdej swojej choroby leczysz się lekami przeciwbólowymi. Spójrz na poniższe i przeanalizuj swoje wiadomości. 3 godziny temu, Andrzej-2010 napisał: Fap w megan wytrzymuje ok. 300.000 km. Na szczęście mam SCENIKA, wiec twoje wróżby mnie nie dotyczą :P Edytowane 14 Listopada 2018 przez mrarek 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi