Gość xavox Opublikowano 25 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 (edytowane) Witam, niedawno zakupiłem Megane III Grandtour 2012r. 1.6DCi 130KM Po jeżdżeniu trochę zauważyłem pewien mankament. Mianowicie gdy auto stoi odpalone ( jeździ też ), nie ważne czy ciepłe czy zimne to światła świecą jakby normalnie. Jeśli dodam gazu to pod obciążeniem świecą momencik jakby mocniej, zaraz słabiej. Tak przygasają i robią się jaśniejsze co chwilę. To samo dzieje się z oświetleniem w podsufitce w środku pojazdu. Czy jest to spowodowane jakimś spadkiem napięć czy coś? Czy miał ktoś taki problem i go rozwiązał? Dodatkowo czasem nawiew, jak był na full to zwolnił i zaczął mocno dmuchać, znowu zwolnił i mocno itd. Proszę o pomoc gdzie mogę zajrzeć, co zrobić bo trochę to przeszkadza w jeździe. Edytowane 25 Grudnia 2018 przez xavox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br501 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Mam tak samo. Miałem też identycznie w poprzednim aucie (focus MK2) więc chyba tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xavox Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 A nie jest to wina jakiegoś regulatora napięcia czy coś? Spotkał się ktoś jeszcze inny z takim problemem? Bo sąsiad ma taką samą megane i nie robi mu takiego czegoś więc może jednak coś się kończy tam ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi