tomecki1520 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Witam mam problem odnośnie zacinającego się pedału gazu po jego przełamaniu. Megane 3 GT 2.0 DCI Pedał gazu po jego przełamaniu czasami ( nie zawsze ) się zacina. Gdy docisnę go do podłogi i puszcze pedał odskakuje tylko do tego przełamania i nie odskakuje dalej. Samochód przyśpiesza, dopiero ponowne depniecie lub jego odepchnięcie ( pedała ) pomaga. Na luzie gdy go docisnę i się zatnie obroty szaleją do odcięcia wyskakują kontrolki Ryzyko Awarii Silnika i serwisy. Błędów na kompie brak. W pierwszym zakresie ( do przełamania ) pedał chodzi wzorowo. Dodam tez ze nic pod pedał nie weszło, żaden dywanik ani nic co mogłoby spowodować jego zablokowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Usterka mechaniczna pedału można go rozebrac i zobaczyć co powoduje te zacinanie ale lepiej mieć 2gi na podmianke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Po przełamaniu czyli po tzw kick down, najlepiej wymienić pedał na drugi, jazda z takim grozi wiadomo czym tylko szukaj do wersji z tempomatem czyli z tym kick down, na alledrogo zaczynają się już od 12 zł za używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomecki1520 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Własnie jutro będę to rozbierał i szukał po numerze. Czyli tak jak myślałem pedał śmietnik ;D Ale jeszcze rozbiorę tego swojego zobaczę czym to mogło być spowodowane ; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 6 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Na jutubie widziałem już ten pedał rozebrany, wiele tam nie ma, a ten "kick down" jak to nazywacie to plastikowa krzywka w której porusza się taki "dzyndzel" i to przełamanie to właśnie w tej krzywce się odbywa, żadna wielka filozofia, ciekawi mnie co tam się może zacinać (jedynie sprężyna może nie odbijać, być może pękła?) lub sama krzywka pękła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomecki1520 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Pedał wymieniony na chwilę obecną jest okej ;) Poprzedni po zdemontowaniu nawet wciskając go ręcznie nie odbijał już nawet przed przełamaniem ;) Dobrze że w porę i nikomu nic się nie stało ;) Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi