Slimak Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Witam W innym poście pisałem o wymianie/zamianie licznika. Udało się skonfigurować kilka potrzebnych rzeczy m.in zmiana skrzyni na manualną z automatu. Jednak problem ma inny i w sumie już mnie to irytuje trochę. Bo dziś klikałem i wywaliłem kolejny błąd. Potrzebuję pomocy w zlokalizowaniu odpowiednich ustawień. Dokładniej mówiąc samych ustawień w liczniku - kontrola martwego pola (nie mam w wyposażeniu) - aktywne hamowanie (cokolwiek to znaczy) (ale nie mam aktywnego tempomatu) - generalnie świeci pomarańczowe rozbite autko - skontroluj hamulec postojowy - to na czerwono - STOP Jak by ktoś miał chęć pomocy - chętnie przyjmę jego rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 @Slimak U mnie kontrola pola martwego nie licząc lusterek jest tylko zmiana na ekranie r-linka. Mógłbyś wrzucić zdjęcie jak to wygląda na licznku? Chyba, że chodzi o "skontroluj układ przeszkody" który się zawsze wyświetla gdy czujniki się ubłocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slimak Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) Jedyna ikonka na liczniku to ta którą dodałem w załączniku. To będzie gdzieś w DDT sekcja Cluster/TDB Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez Slimak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 A resetowałeś licznik tak jak w przypadku włączania wskaźnika temperatury na desce? Moim zdaniem to ta opcja jest włączona gdzieś indziej. Spróbuj włączyć to na r-linku i po prostu sobie odhaczysz tą opcje i może nie będzie wywalać błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slimak Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Tak resetowałem. Jak założyłem licznik z Meg.IV to nie ma ani jednego błędu. Wiec można przypuszczać, że to licznik "odpytuje" ecu i zgłasza problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi