Krypeek Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Witam , mam problem z lokalizacja gdzie ma być wpięta wtyczka 2 pinowa (kolory kabli czarny i zielony) wychodzi ona z wiązki która leci po lewej podłużnicy tam gdzie kable masowe problem powstał po przekładce silnika bo stary wyrzucił korbę na zewnątrz, kopałem po schematach ale nic nie znalazłem -,- nowy motor mam już włożony miałem już skręcać pas do końca a nie mogę ogarnąć gdzie to ma być pomoże ktoś ;)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Miałeś alarm w aucie bo może to być przewód od zamka maski jak w samochodzie jest tzw instalacja do montażu alarmu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krypeek Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) Syrena w podszybiu jest ale przy zamku maski nie ma nic... edit: chyba faktycznie jest to od zamka maski bo na allegro znalazłem coś takiego i kolorki się zgadzają ;p https://archiwum.allegro.pl/oferta/renault-megane-iii-scenic-iii-zamek-czujnik-maski-i7207941781.html jeśli go nie założę będzie się coś działo? alarm będzie się załączać ? nie wiem nic o tym aucie bo kupiłem go z padniętym motorem i dopiero przywracam go do życia ;) Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez Krypeek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) Były auta tylko z instalacja do montażu alarmu więc nie koniecznie musi być. Jeżeli nie będzie zamka z "alarmem" to po zamknięciu auta będzie wyła syrena sprawdź jeszcze czy masz sam moduł od alarmu jest pod zaślepką w desce rozdzielczej z boku jak otworzysz drzwi kierowcy i powinny być jeszcze czujki UD na zdjęciu poniżej jest zestaw alarmu https://imged.pl/alarm-renault-scenic-iii-1436440.html W podszybiu jest jeszcze inna syrena od tzw zdalnego zamykania jak auto jest wyposażone w Hands free - to ona sygnalizuje zamknięcie samochodu jak się oddalisz od auta https://allegro.pl/oferta/256400001r-syrena-alarmu-alarm-renault-scenic-iii-7404863161 nie zwracaj uwagi na opis aukcji bo jest błąd to jest syrena od HF. Jaki był przebieg tego silnika co korbowód wyszedł bokiem - chyba ktoś za często oleju nie zmieniał Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez tomakur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krypeek Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 @tomakurDzięki wielkie za pomoc wszystko bangla jak należy ;) nie mam alarmu a jedynie hands free, wiec to po prostu wiązka na zaś ;), na liczniku 238tys salon polska nie wiem może nie kręcony teraz jestem 3 właścicielem. czemu korba wyszła a temu że 3 wtrysk zaczął lać stopiło tłoka i go zaklinowało w bloku ;), teraz mam problem tego typu ze nie mogę zakodować wtrysków -,- mam kumpla z st-9000 i nie za bardzo chce to zabanglac jakieś sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Kodowalem wtrysku tylko Clipem nie miałem innych komputerów w reku więc nie bardzo wiem co i jak z innym Sprawdzę jak się kompem twojego kolegi koduje I jak coś wymyślę to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krypeek Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 a Czym grozi jazda bez zakodowanych wtrysków? i czy wtryski z f9q 872 pasują do f9q 870 ? ponieważ wtryski mam z f9q 872 oczywiscie nie jazda cały czas tylko poprostu podjechac do kogos kto ma clipa REGULAMIN - pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Wtryski trzeba zakodować bo w innym razie nie będzie np. chciał ładnie schodzić z obrotów i będą dawkowały nie właściwą ilość paliwa wiec najbezpieczniej nie jedz nigdzie daleko Wtryski są zamienne więc nie ma to większego znaczenia największa różnica między tymi jednostkami to fap i jego brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krypeek Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 hmm, czyli jeśli oryginalnie miałem silnik n870 a wrzuciłem n872 z osprzętem jedynie co musiałem zmienić to kolektor wydechowy i pompę wtryskowa ze starego motoru, to może dlatego nie dają się zakodować ? tyle ze numery wtryskiwaczy sa takie same n870 a n872, wkładałem n872 dlatego ze trafił się w dobrej cenie z całym osprzętem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 a czym kodowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krypeek Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 no narazie tylko tym st-9000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Był jakiś komunikat przy kodowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krypeek Opublikowano 6 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 nie było po prostu wklepany kod się nie zmieniał w tygodniu dam znac co i jak bo jestem juz umowiony na clipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi