Msobo Opublikowano 6 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Witam, proszę o informacje od osób , które posiadają Renault Megane IV 2019r Grandcoupe z silnikiem TCe 115 FAP czy u nich też występuje charakterystyczny tyrkot na biegu jałowym ?? Dodam , że samochód ma przejechane 1200 km jest świeżo odebrany z salonu i mam wrażenie ,że tego dźwięku nie było wcześniej. Minimalne dodanie gazu ,powoduje że dźwięk się traci.W linku krótki filmik z pracy silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 6 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Moim zdaniem cykają wtryskiwacze benzyny czyli norma,bynajmniej mam tak samo w swoim tyle że 1.2Tce po przygazowaniu zanika na jałowym cyka TTTM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Msobo Opublikowano 6 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Robrat dzięki za odpowiedź. Byłem dzisiaj w serwisie Aso Renault Dąbrowski w Zabrzu aby mechanicy ktorzy mają na codzien doczynienia z różnymi silnikami ocenili fachowym okiem czy praca silnika jest poprawna.Dostalem informację że te silniki tak pracują i charakterystyczny tyrkot to normalna sprawa.Na zimnym silniku podobno potrafią głośniej hałasowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi