yoshki Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 - Czy ktoś przerabiał instalację elektryczną w megane I tak, że by światła włączały się przy odpaleniu silnika automatycznie? mnie wlasnie tez ciekawi czy mozna przeprogramowac komputer tak aby swiatla sie same wlaczaly tyle ze w Megane II, a moze w ASO beda cos takiego proponowac - przy tym przepisie taki bajer jak czujnik zmierzchu jest praktycznie zbedny, mimo to ciesze sie go wprowadzili bo bardzo mylilo gdy czesc kierowcow jechalo na swiatlach a czescie nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 No ale przecież w Megane II światła same gasną po otworzeniu drzwi. Nie musisz ich wył. tym pokrętłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 w Megane II światła same gasną No i tu można zacząć dyskusję. Jest różnie, u mnie na ten przykład po wyłączeniu silnika i otwarciu drzwi światła gasną, ale po ponownym otwarciu drzwi zapalają się od razu i już nie gasną po zamknięciu. (chodzi o zamknięcie i otwarcie centralnego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshki Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 No ale przecież w Megane II światła same gasną po otworzeniu drzwi. Nie musisz ich wył. tym pokrętłem. Autko mam tydzien wiec jeszcze nie opanowalem wszystkich wlacznikow wylacznikow, co gdzie kiedy itd...sprawdze jak to jest przy najblizszej okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 ja z kolei mam jak gipsiarz, u mnie zawsze gasna po wyl sil. i otw drz. :D potem zal. sie dopiero po zal sil. sorry ale nie chce mi sie calych slow pisac a wszyscy wiedza o co biega. po weekendzie majowym bede na przegladzie, dopytam co jest z tymi swiatlami, czy da sie zalaczyc tryb skandynawski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baad74 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 No i tu można zacząć dyskusję. Jest różnie, u mnie na ten przykład po wyłączeniu silnika i otwarciu drzwi światła gasną, ale po ponownym otwarciu drzwi zapalają się od razu i już nie gasną po zamknięciu.(chodzi o zamknięcie i otwarcie centralnego) U mnie jest dokładnie tak samo, tzn. do 30 min. światła działają tak jak u kolegów (chodzi o sytuację kiedy mam je ręcznie włączone). Po tym okresie po otwarciu centralnego, światła zapalają się i już nie gasną (tzn. raz zgasły wraz z aku ). Przyczyną tego jest złe oprogramowanie sterownika UCH i występuje to w wielu MII. W chwili obecnej zgłosiłem ponowną reklamację w Renault Polska z twierdzeniem, że jest to wada ukryta i powinna być usunięta przez serwis ASO na ich koszt :evil: (już po gwarancji). Był już poruszany ten problem w innym temacie. Jak coś wywalczę to dam zanć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Czekam z niecierpliwością na efekt Twoich starań. A w przyszłym tygodniu też będę w ASO to pogadam z goście co on o tym sądzi. :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Nie wiedziałem że różnie bywa ze światłami w megance II. No ale jak widać ja mam się lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Bajer z czujnikiem zmierzchu przyda się jak będziemy w innych krajach gdzie nie ma obowiązku jazdy na światłach przez cały rok, natomiast można zapłacić wysoki mandat przy niewłączeniu światełek po wjeździe do tunelu. A bajerek (właczony !) cyknie sam i juz. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 A mnie sie wydaje ze jak troche pojezdzicie z tymi wlaczanymi swiatlami w dzien, to sie przekonacie jakie to jest dobre, i nawet za granica nie bedziecie na dzien wylaczac. Ja jezdzilem na swiatlach caly czas odkad mam prawo jazdy, a przejechalem w tym czasie z pol europy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 właśnie chciałem sie pochwalić , że światła zapalają mi sie po przekręceniu kluczyka. Dzisiaj przerobiłem inny sygnał na przekaźnik. Dodam że świecą sie światła bez deski ale za to tylko z kontrolką zieloną zapalonych świateł na desce. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Columb Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Vivaldi opisz jak to zrobiles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Super. Keller pisze że też coś takiego montują za 150 zł. Denerwuje mnie to że przy wł. światłach deska rozdzielcza przygasa... :-/ Z chęcią bym zrobił takie rozwiązanie. Pewnie DrNO to zrobi pierwszy bo on wszystko rozkręca nawet na zlocie. A potem dostane gotowy manual i sobie sam zrobię... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Hadsona a tobie cała deska przygasa czy tylko zegary?? Bo ja nie zauważyłem żeby jasność się zmieniała po włączeniu świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 wszystkie cyferki, zegarki itd. przygasają, ale pojawia się podświetlenie którego i tak nie widzę w dzień. Pojadę do elektronika i się spytam jak to z tym clipem i opcją skandynawską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi