Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Renault Megane II 2.0T 225 KM Sport Luxe 20

DeeSeL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar a raczej same rozterki czy kupować w/w 'żelazko'. Chciałbym kupić z salonu zostawiając stare megi.

No i mały problem, jeśli trwałość/jakość turbo sprężarki w tym silniku jest jak cewek zapłonowych i wszelakiej elektroniki z mojej megi z 2004r. to chyba sobie odpuszcze.

Miał ktoś z was do czynienia z wersjami sportowymi Meg II albo słyszał lub czytał. Ja nic konkretnego na 'gugle' nie mogę znaleźć :/.

• 1 miesiąc temu...

zadzwon 997 - oni jeżdżą takimi (dostali kilkadziesiąt sztuk z videorejestratorami w tym roku) może coś powiedzą :)

a na poważnie: jak będzie Cie stać żeby nakarmić 225 konną beznynę to co się martwisz o części :)

to nie astra classic.... reno wycofuje stary model jak wchodzi nowy - może wyjątkiem jest clio storia ale nie sądzę żeby tłukli równolegle 2 modele megane. A nawet jeśli to będą robić podstawowe modele a nie te z "końca" cennika w szczególności sport. Poza tym jak ktoś ma kaskę zeby kupić model topowy to nie kupi starego modelu w momencie gdy nowy jest juz w sprzedazy.

Ja osobiście nie kupiłbym w chwili obecnej ani MII ani też MIII gdyż MII to schodzący model więc za chwilę człowiek będzie jeździł "starą wersją" a MIII jak wejdzie będzie miało wady wieku dziecięcego jak każdy nowy model...

Jesli 1000 czy 2000zl to jest "strasznie" no to moze. Wiecej nie zejda.

Tak tez bylo w przypadku Clio 2 - w momencie wprowadzenia Clio 3 nieco zeszli z ceny ale to byly pojedyncze tysiace.

A poza tym to dostepne pewnie beda tylko najslabiej wyposazone wersje M2.

Zostają Megane II ph II w tych dwóch ostatnich wersjach. Schodzi w zapomnienie Alize i Business line. Przy Clio Storia jak wchodziło Clio II była obniżka 8 000 plus można było cos wynegocjować. Mój kumpel kupił Fairway za 28 000 zeta z silnikiem 1.2

A i zapomniałem. Dostał wtedy automatyczną klimę alufelgi i elektryczne szyby z tyłu przeciwmgielne i radio z oddzielnym wyświetlaczem gratis. Jedyne czego nie ma to elektrycznie regulowanych lusterek.

Sluchajcie, zalezy na czym komu zalezy. Jesli ktos chce miec nowe auto z salonu i nie martwi sie, ze za rok bedzie nastepca (BTW, pewnie MIII Sport nie bedzie od poczatku...), natomiast umie liczyc pieniadze, to patrzac na te wszystkie rabaty i promocje jakie sa teraz na Megane, to w szczegolnosci przy najdrozszej wersji mozna niezle ponegocjowac. Zakladam ze Sport mozna by dostac za jakies 90tys, moze nawet ciutke mniej. Jak wyjdzie nowy model, to ceny juz takie fajne nie beda...

Alternatywa jest dorwanie czegos uzywanego, oczywiscie w odpowiednim stanie (choc turbine i sprzeglo to mozna zarznac dosc szybko i trudno to sprawdzic). Widzialem ostatnio w gdansku Sporta F1 rocznik 07, jakies 14tys przebiegu, z polskiego salonu, ogolnie wszystko cacy za 65tys. Jesli nie ma jakiegos haczyka, to wydaje mi sie ze zawet gdyby miala mu pasc turbina nieco szybciej itp, to i tak sie oplaca. Ale kto kupuje auto za stowe, zeby ja za rok sprzedac za 65% wartosci....?

Pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!