Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Szczelina pomiędzy kierownicą a obudową

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nie znalazłem podobnego tematu dlatego piszę: posiadam Megane I ph 2 kombi. W samochodzie moim pomiędzy kierownicą a obudową kolumny (elementem który reguluje się wraz z położeniem) mam ok 2-3 cm luzu patrząc od boku(widać element metalowej kolumny). Oglądałem różne tego typu meganki i jedne mają taki luz inne nie. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć z czego to wynika? Nie wiem czy jest to np wynik złego skręcenia po naprawie czy "ten typ tak ma".Z góry dzięki.

P.S Załączam zdjęcie

Pozdrawiam

Seba81

post-8138-1216217137_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

No faktycznie cos nie w ten czas...Hmm trudno powiedziec...Moze auto po gongu i cos soe poprzesuwalo?? Nakolumnie sa takie kolki plastikowe ktore przy kolizii ulegaja zerwaniu ,i moze potem ktos np zaspawal kolumne nie w takim wymiarze...Moze kolumna od jakiejs innej meganki?? Cholera no trudno powiedziec...

W starych samochodach typu Polonez szczelinę można było regulowć położeniem przełącznika zespolonego - wzdłuż kolumny kierownicy. Jak jest w renault - trudno mi powiedzieć, trzeba zdjąć plastikową obudowę i popatrzeć.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
No faktycznie cos nie w ten czas...Hmm trudno powiedziec...Moze auto po gongu i cos soe poprzesuwalo?? Nakolumnie sa takie kolki plastikowe ktore przy kolizii ulegaja zerwaniu ,i moze potem ktos np zaspawal kolumne nie w takim wymiarze...Moze kolumna od jakiejs innej meganki?? Cholera no trudno powiedziec...

Tez tak mam. <ok>

• 2 tygodnie później...

Hej Panowie,

Nic nie robiłem bo w sumie poza estetyką nie ma to wpływu na działanie kierownicy, wszystko pod tym względem jest na razie ok. Moje pytanie było bardziej pod kątem prób odtworzenia historii tego auta, np co mogło być w nim robione itd. Ciekawe ze Ty też tak masz a mamy obaj auta 1.6 16V z 2002 roku.... Może wypuścili jakąś taką serie?

pozdrawiam Seba

• 2 tygodnie później...

Kolego możesz spróbować delikatnie wbić tą kierownicę jeśli Ci się to nei podoba bo prawdopodobnie wysunęła się troszkę. Ta przekładnia cała jest taka jakby teleskopowa, wysuwana i w środku są plastikowe jakby rozpurki, blokady które utrudniają wysuwanie się tej przekładni. Miałem to samo u siebie jak ktoś kiedyś szarpnął mi za kierownicę.

• 7 miesięcy temu...

U mnie było dobrze dopóki nie dałem auta mechanikowi aby wymienił mi skrzynię biegów, teraz też mam taką szczelinę. Trochę ją dopchałem i teraz przynajmniej kierunki mi odbijają, ale to jeszcze nie to jak było. Kolego soczek jak "wbić" kierownicę (czym i w jaki sposó:mrgreen:, aby jej nie uszkodzić.