franz998 Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Witam, jak w temacie...dotyczy megane scenic 97 otóż...wymieniałem oświetlenie zegarów,wyjmowalem kostki,podpiąlem je a przestalo mi sie wyswietlac na liczniku stan kilometrow i jak wlacze swiatla to zapalaja sie,a nie pokazuje sie kontrolka ta zielona od swiatel. Co to moze byc?? bezpieczniki sa ok,podswietlenie zegarow tez,inne kontrolki dzialaja.... prosze o pomoc :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 może słabo kostki wpiąłeś, poszperaj przy nich, albo wpinając konektorki sie wysunęły i nie łączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 28 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 A przy wymianie podświetlenia nic Ci nie odpadło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franz998 Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2007 Panowie,dzieki za pomoc okazalo się,ze licznik kilometrów też jest podświetlany żaróweczką i sygnalizacja włączonych świateł też. wyjmowalem i wkladalem zegary z 10 razy :-x w koncu dopatrzylem sie tych zaroweczek i wymienilem je. Przy okazji...jakby ktoś chcial je wymieniac,to jest ich tylko,albo aż ;-) 28 szt(oczywiscie nie wszystkie naraz sie przepalaja) ale mi 11 poszlo. w ASO krzyczą sobie za 1 szt z oprawką coś ok 15 zł,na stacji kupilem same zaroweczki i powkladalem je w oprawki...cena za szt to 80 gr.Niezla roznica...Albo jak kto woli mozna wlozyc diody. Mysle,ze ta info przyda sie innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Pewnie, że się przyda tylko o tym już była mowa i tzreba było poczytać na forum. Miłabyś problem szybciej z głowy ;-) :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 Odnosnie zaroweczek, to w Tipo Digital jest ich chyba jeszcze raz tyle co w megance. Kiedyś walczyłem z kontrolkami otwartych drzwi (5 zarowek), bo byłem przekonany, że zrobione jest to na diodach. Nieźle się zdziwiłem, jak zobaczyłem ile jest żarówek. W sumie przepalonych było z 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi