Xavras_s Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 (edytowane) Dzień dobry, Od wczoraj jestem mega zadowolonym posiadaczem Meganki. Nie chciałbym zaśmiecać forum a mam kilka pytań i myślę, że kilka się jeszcze pojawi. Mam nadzieję, że to odpowiednia forma. Megane III 2012 1.4 tCe Dynamique Hatchback. Jeden właściciel, samochód zostawiony w rozliczeniu w salonie i tam przeze mnie kupiony. Przebieg (sprawdzony) 56000 km. Pytanie 1: Nigdy nie miałem samochodu z turbiną i sprzęt ten mnie bardzo stresuje. Dziś miałem pierwsza dłuższą trasę (250km) i przy przyspieszaniu (raczej dynamicznym) słyszę taki delikatny świst. Ale naprawdę delikatny a ucho mam niestety bardzo wyczulone. Z wyłączonym radiem i tak trzeba się skupić żeby usłyszeć. Wujek Google powoduje u mnie ból głowy ;) Czy turbina może być minimalnie słyszalna czy powinna chodzić absolutnie cicho? Samochód przed odbiorem miał serwis olejowy. Czy powinienem się martwić? Żadnych zmian w sposobie jazdy nie ma. Autko zbira się fajnie. Edytowane 23 Stycznia 2020 przez Xavras_s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Jak turbina się kręci to musi być słychać i to jest normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi