Mateuszx90 Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Witam. Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość . Mój problem tkwi w ubywającym płynie chłodniczym. Płyn nie wraca do zbiorniczka, a wąż od powrotu płynu jest zimny. Wykluczam uszczelkę pod głowicą, ponieważ olej trzyma stan, na korku nie ma tzw " masła" , auto nie kopci. Obstawiał bym termostat, ale temperatura silnika nie przekracza 90 stopni i dochód dość szybko się nagrzewa. Niepokoi mnie też ten ubywający płyn, a ubywa go sporo. Za wszelką pomoc z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_B_UK Opublikowano 18 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Podpinam się do tematu. Powiedz jaki masz motor. U mnie k9k732 1.5 dci 106KM Ale u mnie jest mokro na przodzie silnika i łapie od górnego mocowania. Wczoraj trasa 700km i nie mam prawie nic w zbiorniczku. Nawet na świeżo wymienionym rozruszniku jest mokro. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateuszx90 Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 1.5 dCi 63 kw . U mnie na pierwszy rzut oka nie widać wycieków, co nie oznacza, że ich nie ma. Uszkodzona uszczelka od termostatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi