waldi103 Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 mam nową Megane Grand Tour. Oczywiście radio bez MP3 We francuskiej broszurze znalazłem informacje, że SONY CDX-GT 225C jest kompatybilny z Megane. Czy ktoś może mi to potwierdzić? Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej70 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 waldi103, Właśnie zainstalowałwm w sojej Megance radio Sony CDX-GT30RN. Oryginalny wyświetlacz zadziałał bez problemu, sterowanie przy kierownicy również. W innym modelu radia warto sprawdzić wyjścia z tyłu. Jeżeli jest opisane "Ranault Remote Control CAN connector" to również powinno wszystko działać. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 a czy sa jakies inne radia innych producentow ktore wspolpracuja z megane II bez czarodziejskich interfejsow? bo jakos radia sony mnie nie przekonuja zupelnie do siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszc2 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Jestem ciekawy czy kostka ISO w radiu innym niż orginalne nie wymaga przerobienia instalacji w orginalnej kostce ISO w megane. Chodzi mi tu głównie o zasilanie wzmacniacza anteny które to w ogrinalnym radiu wychodzi z radia na pinie 5 kostki iso a w radiach nieorginalnych najczęściej jest to luźny przewód z napisem +12V antena. Obawiam się, że w radiu nieorginalnym należu połaczyć ten przewód luźny z przewodem z instalacji (nr 5 w kostce iso wiązki) przewód ten idzie do wzmacaniacza anteny FM na dachu (Megan II) Bez tej przeróbki może okazać się że radio odbiera gorzej programy AM i FM. Sposób na sprawdzenie: Voltomierz (miernik uniwersalny) w ostateczności żarówka 12V właczamy radio nieorginalne i sprawdzamy czy na pinie 5 kostki mamy +12V (radio ma być ustawione na odbiór stacji FM) jak mamy napięcie ok jak nie ma 12 V to należy przerobic instalacje tak aby na pinie 5 pojawiło sie +12V (dopiąć luźny kabel (12V antena) od radia nieorginalnego pod pin 5 kostki ISO fabrycznej instalacji) ___ Uwaga tylko megane II bo Megane I miało anteny bez wzmacniacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej70 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Radio Sony CDX-GT30RN nie wymaga żadnych przeróbek. W Megane II phII wystarczy tylko podłączyć wszystkie kostki. Radio ma gniazda z tyłu, nie ma żadnych wyprowadzonych przewodów. Inne modele radia najlepiej szukać na włoskiej stronie Renault. Tam są chyba najlepiej zobrazowane możliwości współpracy poszczególnych modeli z pilotem i wyświetlaczem. http://www.renaultnews.it/brochure_accessori/Hi_tech.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 no tak, albo sony albo marka "chinski znajd marketowy". Jakos mnie nie przekonuje zadne z tych radii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibki8 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 o ile dobrze się orientuję to pioner też robi takie radyjka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 a podejda pod ph1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibki8 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 wydaje mi się że tak bo phI od phII różni sie tylko światłami i inaczej zestrojonym zawieszeniem. Reszta jest ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszc2 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Obawiam, że kolega się myli w PH II jesli chodzi o radio zastosowano radio i wyświetlacz UPDATE LIST a z tego co wiem w Megane II PH I było radio i wyświetlacza TUNE LIST i napewno radio od megane II PH I nie działa w PH II (chodzi o wyświetlacz). Dodatkowo sposób podłaczenia pilota też sie różni oraz kostka ISO od wyświetlacza. Zasad jedna PH I radio i wyświetlacz TUNE List a PH II Update list. Napewno różni się kolor podświetlenia radia i wyświetlacza (ph I pomarańczowe PH II białe) wię różnic jest sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 a czy byly jakies radia dedykowane pod MII phI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi