Szczotka75 Opublikowano 31 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2020 (edytowane) Witam, mam zagwostkę z dźwiękiem z okolic (tak to odbieram) deski rozdzielczej, a raczej za nią, już sam nie wiem. Jest to jeden z tych odgłosów, które ja słyszę, a np. moja żona nie. Ja już jestem wyczulony może. Taki jakby głuchawy, niby plastikowy. Nie metaliczny napewno. Mam wrażenie, że to tak na środku lub z lewej strony. Słyszalny po odpaleniu, na niskich obrotach (jak obroty spadna poniżej 1000) na jałowym biegu i przy ruszaniu wolnym. Jak sie doda gazu raptownie i obroty pójdą w górę, to tego nie slychać. Tak samo jak się gasi silnik, to slychać to na sekundę delikatnie. Tak jakby się coś ze tak ujmę " za telepotało". Już nawet myslalem, że może jakaś pokrywa plastikowa np. od akumulatora czy coś. Czytałem, że może koło pasowe się kończy. Mam megane 3 coupe 1.6 16v i silnik chodzi cicho, wogóle auto jest przyzwoicie ciche, tylko ten odgłos mnie drażni. Na zewnątrz tego nie słychać za bardzo. W środku, też ucho trzeba nadstawić, ale jest i irytuje. Zwłaszcza denerwuje jak się manewruje w garażu podziemnym przy parkowaniu. Operuje sie wtedy gazem delikatnie i obroty są niskie, wtedy najbardziej to slychać. Niedługo będę wymieniał olej i powiem mechanikowi o tym, tylko obawiam się, że posłucha i popatrzy na mnie wzrokiem w stylu "o znowu jakiś ma omamy słuchowe". Edytowane 31 Lipca 2020 przez Szczotka75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi