Venurto Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Witam! Od pewnego czasu stacyjka zacinała się między 1 pozycją, a tą gdzie radio dostaje zasilanie. Pomagało kilkukrotne przekręcenie kluczykiem, lub zablokowanie kierownicy. Dzisiaj po jeździe wyciągam kluczyk i czuję, że wychodzi z oporem, no ale nie martwiłem się tym. Przychodzę ponownie, a kluczyk nawet do połowy nie chcę wejść. No to blokuję kierownicę, tak jak zawsze, a tu taki cyrk. Kluczyk teraz wchodzi bez trudu, powiem, że lata w stacyjce, nie dochodzi do końca, można kręcić, ale bez oporu i nie daję zapłonu, nic, kręcenie na nic nie wpływa, nic się nie dzieje. Kierownica nie ma blokady. Co w tej sytuacji robić ? Co wymienić, proszę o porady Dodam, że mam immo i muszę mieć kluczyk ze zdalnym otwieraniem drzwi, bo inaczej nie da rady. Megane 1, 1.4 16v, 2000r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Najprościej wymienić albo oddać do fachowców od zamków. Może jeszcze coś poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi